Connect with us
woman-sunglasses

Mobile

Samsung België levert de eerste Galaxy Note7 omzichtig

Samsung België levert de eerste Galaxy Note7 omzichtig

Samsung België zal vanaf maandag 10 oktober de eerste Galaxy Note7 smartphones leveren aan de klanten die het toestel eerder dit jaar vooraf besteld hadden. De algemene lanceerdatum van de Galaxy note7 op de Belgische en Luxemburgse markt werd nog niet bepaald. De Benelux-tak van het bedrijf wil dus voorzichtig blijven na het fiasco van de vorige lancering.

De klanten die een Galaxy Note7 vooraf bestald hadden zullen een geheugenkaart van 128 GB krijgen om het wachten te compenseren. Een software update zal op alle nieuwe Galaxy Note7 toestellen uitgevoered worden, waarna er een klein groen batterij-icoontje in de statusbalk staat dat getuigt van de veiligheid van de batterij van het toestel. Alle verpakkingen van de nieuwe Galaxy Note7 zullen voorzien van een zwart icoon, dat aangeeft dat het gaat om een nieuw toestel. Alle voorzorgen werden dus genomen om de gebruikers gerust te stellen, die bang geworden kunnen zijn na het schandaal van de toestellen die in brand vlogen.

Als gevolg van de 35 incidenten met batterijen die zich in augustus 2016 op bepaalde internationale markten voorgedaan hadden, werd de verkoop van de Galaxy Note7 wereldwijd opgeschort op vrijdag 2 september. Een omvangrijke vervangactie ging dan op 19 september van start op de markten waar de toestellen al geleverd waren.

In België werd een handvol Galaxy Note7-gebruikers geïdentificeerd die hun toestel in het buitenland gekocht hadden. Zij werden persoonlijk op de hoogte gebracht van het inruilprogramma.

Menno van den Berg, Vice President Mobile van Samsung Benelux, verklaart: "De hoge kwaliteitsnormen van Samsung hebben helaas de 35 incidenten met batterijen kunnen voorkomen die zich op de internationale markten voorgedaan hebben. Wij betreuren dat erg. Samsung neemt echter zijn verantwoordelijkheid en stelt, als koploper van de markt, alles in het werk om zo snel mogelijk toestellen te leveren waarvan de veiligheid gewaarborgd is. De mensen die de Galaxy Note7 vooraf besteld hadden zullen de eersten zijn om in België en Luxemburg de nieuwe toestellen te ontvangen. Gezien de enorme logistieke procedure die de vervanging en levering van de nieuwe toestellen met zich meebrengt, zijn wij momenteel nog niet in staat om de exacte datum te bevestigen van de algemene lancering van de Galaxy Note7 in België en Luxemburg. Wij stellen alles in het werk om zo snel mogelijk een voldoende aantal nieuwe Galaxy Note7 te hebben en om het vertrouwen in Samsung te herstellen".

 

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top