Connect with us
woman-sunglasses

Social Media

Disney en Microsoft in een race om Twitter te kopen

Disney en Microsoft in een race om Twitter te kopen

Disney en Microsoft hebben maandag hun namen toegevoegd aan de lijst van mogelijke kandidaten voor een overname van Twitter, waarvan de namen door de Amerikaanse media genoemd worden.

De "microblogging" site is gesprekken begonnen met verschillende mogelijke overnemers, waaronder Alphabet, het moederbedrijf van Google. Verschillende waarnemers verwachten binnenkort de lancering van een formeel bod. Softwarespecialist Salesforce had ook belangstelling voor het dossier.

Salesforce werkt met Bank of America aan een eventueel bod en Walt Disney bestudeert eveneens samen met een bank de mogelijkheid om een bod uit te brengen op Twitter.

Jack Dorsey, medeoprichter van Twitter die de algemene leiding van de groep verleden jaar terug overgenomen heeft, zetelt in de Beheerraad van Disney sinds 2013. De tv-zender CNBC meldt van zijn kant dat Microsoft ook behoort tot potentiële kandidaten, terwijl Facebook niet ver weg zou zijn van een bod. Een verkoop zou binnen de 30 tot 45 dagen afgesloten kunnen worden, zo voegt CNBC eraan toe.

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top