Connect with us

BlackBerry houdt het voor gezien

woman-sunglasses

Mobile

BlackBerry houdt het voor gezien

BlackBerry houdt het voor gezien

BlackBerry gaat ermee ophouden om zelf de smartphones te ontwerpen en te ontwikkelen die het bedrijf de naam van pionier in de sector gegeven hebben. De Canadese groep zet voortaan in op software en services bestemd voor een professioneel en institutioneel clientèle.

In het kader van deze nieuwe strategie, gelanceerd door CEO John Chen, zal BlackBerry voortaan de hele ontwikkeling van zijn toestellen uitbesteden. Het had nu al de fabricatie van zijn toestellen toevertrouwd aan onderaannemers. En voor zijn twee recentste toestellen had het al afgezien die te voorzien van zijn eigen besturingssysteem, maar gaf het de voorkeur aan Android.

"Het is waarschijnlijk een heel slimme beslissing, die zeker en vast al lang geleden genomen moest worden", zo reageerde John Jackson, analist voor de tech sector bij IDC. "De inkomsten uit software en het margeprofiel dat daarbij hoorde hadden al hun aandacht moeten hebben en dat kan voortaan het geval zijn."

Het omzetcijfer van de afdeling software en services, waarvan de marge hoger ligt, bedroeg 156 miljoen dollar (139 miljoen euro) in het trimester afgesloten op 31 augustus, tegenover 105 miljoen dollar voor de afdeling toestellen. De totale verkopen bedroegen 334 miljoen dollar, tegenover 490 miljoen dollar het jaar tevoren, terwijl de analisten 393,75 miljoen dollar verwacht hadden.

Snelle tips

Bent u op zoek naar een reclamebureau?
Onze partner Sortlist helpt u de ideale partner te vinden!

Vind mijn reclamebureau
Click to comment

Subscribe to our weekly

Newsletter

Vacatures

Senior marketeer

Touring Verzekeringen / Touring Assurances

Senior marketeer

Business Analyst Customer Experience

Touring Assurances/ Touring Verzekeringen

Business Analyst Customer Experience

Digital marketing expert

Uitgeverij VAN IN

Digital marketing expert

Inside Magazine
Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top