Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Hoeveel kosten de DDoS-aanvallen aan de bedrijven?

Hoeveel kosten de DDoS-aanvallen aan de bedrijven?

Eén enkele DDoS-aanval kan een bedrijf meer dan €1,4 miljoen kosten! Dat cijfer zou wel afhangen van de snelheid waarmee de aanval ontdekt wordt, zo blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Kaspersky Lab en B2B International. De kleine bedrijven van hun kant verliezen gemiddeld €95.000 aan extra uren…

Volgens het onderzoek "Corporate IT Security Risks 2016", uitgevoerd door Kaspersky Lab en B2B International, kan één enkele DDoS-aanval (of een denial of service aanval) een bedrijf meer dan €1,4 miljoen kosten. Maar dat cijfer hangt voor een groot deel af van de snelheid waarmee de aanval ontdekt wordt.

De belangrijkste uitgaven voor de middelgrote en grote bedrijven (resp. 20% en 19%) worden veroorzaakt door de wijziging in hun evaluatie op vlak van solvabiliteit en verzekering. Voor de kleine bedrijven heeft de voornaamste uitgavenpost bij DDoS-aanvallen betrekking op de extra uren betaald aan de medewerkers (17%).

De DDoS-aanvallen worden ook beschouwd als een van de vijf belangrijkste gevaren die bedrijven kunnen dwingen om nieuwe medewerkers in dienst te nemen; 37% van de organisaties die slachtoffer werden van dergelijke aanval was van plan om het IT-personeel serieus uit te breiden.

De combinatie van al deze elementen kan ervoor zorgen dat de gemiddelde kosten bij een DDoS-aanval ongeveer €95.000 bedragen voor de kleinere bedrijven en meer dan €1,4 miljoen voor de grote bedrijven.

Het onderzoek onthult echter dat, wanneer een aanval ontdekt wordt binnen de eerste 24 uur, de kosten bijna met de helft verminderd kunnen worden in vergelijking met een aanval die slechts een dag later ontdekt wordt.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top