Connect with us
woman-sunglasses

Mobile

Google stelt Pixel voor, zijn eerste smartphone

Google stelt Pixel voor, zijn eerste smartphone

Zoals verwacht heeft de webgigant zijn nieuwe reeks Pixel-smartphones officieel voorgesteld tijdens zijn wereldwijde evenement madebygoogle. Een nieuw gamma voor een nieuwe doelgroep, want met deze toestellen richt Google zich op een hi-end markt en valt het Apple frontaal aan.

In het verleden had de groep uit Mountain View al met verschillende fabrikanten samengewerkt voor toestellen die onder het merk "Nexus" verkocht werden. Maar de nieuwe smartphone, de "Pixel", is de allereerste die echt "made by Google" is. "Wij hebben alles ontworpen, van het industrieel design tot de benadering van de consument", zo verzekerde Rick Osterloh, verantwoordelijk voor de smartphone-tak van de groep, tijdens een presentatie in San Francisco.

Pixel werd aangekondigd met een beginprijs van 649 dollar in de Verenigde Staten, waar men de toestellen nu reeds vooraf kan bestellen, net als in Australië, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. De iPhone die Apple zopas uitbracht, start vanaf dezelfde prijs. En als sommige waarnemers nog zouden twijfelen over de doelgroep: Google heeft tijdens zijn presentatie verschillende schimpscheuten uitgedeeld aan het merk met de appel.

Net als de iPhone 7 zal de Pixel in twee grootten verkrijgbaar zijn. Maar in tegenstelling tot Apple, dat bepaalde nieuwigheden voorbehouden heeft voor zijn groter model, zoals de dubbele camera, heeft Google verduidelijkt dat alle functies van de Pixel beschikbaar zouden zijn, ongeacht de grootte die de gebruiker kiest. Deze functies omvatten onder andere de nieuwe virtuele assistent met artificiële intelligentie van de internetgigant (Google Assistant), een camera die voorgesteld wordt als "de beste camera voor een smartphone die ooit iemand gemaakt heeft", een onbeperkte online opslagruimte, alsook ultrasnel herladen waardoor men in 15 minuten tijd 7 uren batterij verkrijgt.

De videopresentatie stond, heel subtiel, even stil op het moment dat vermeld werd dat het toestel ook een audio "jack" aansluiting had, traditioneel gebruikt om oortjes aan te sluiten, maar die Apple in zijn nieuwe modellen afgeschaft heeft. En uiteraard heeft Google alle dingen opgesomd die de koper meteen en gemakkelijk vanop zijn oude telefoon kon recupereren. Waaronder, naast zijn contacten of foto`s, ook… de iMesssages. Google hoopt, met andere woorden, de iPhone-gebruikers te verleiden en hen te overtuigen om te migreren naar Pixel.

Virtual reality en Home
De Pixel smartphone zal ook compatibel zijn met het nieuwe virtual reality platform Daydream, dat Google eerder dit jaar al aangekondigd had tijdens een conferentie voor ontwikkelaars. Google heeft trouwens deze dinsdag ook een virtual reality helm voorgesteld, die zich meteen aan de telefoon aanpast: Daydream View.

Het bedrijf koos ervoor om die voor een groot deel in textiel te vervaardigen, om die comfortabeler te maken en "30% lichter dan gelijkaardige toestellen" die nu al op de markt zijn. Men kan hem trouwens ook gebruiken in combinatie met de gewone corrigerende bril. Daydream View werd aangekondigd voor november, in dezelfde vijf landen als de smartphone. In de Verenigde Staten zou de prijs 79 dollar bedragen.

Over het algemeen kan men stellen dat het een echt hardware-offensief is waarmee Google nu uitpakt, terwijl het tot nu vooral bekend was voor zijn software. De nieuwe Google-producten zitten niet alleen in de zak van de gebruiker, maar zijn ook in zijn huiskamer aanwezig. En daarmee betreedt Google dan weer een terrein waarop vooral Amazon zijn pionnen naar voren geschoven heeft.

Google Assistant is immers ook geïntegreerd in het connected object van Google, Google Home, dat de ambitie heeft om het controlecentrum van het hele huis te worden. Het wil de concurrentie aangaan met de reeks Echo-toestellen van Amazon, assistenten voor in huis die men met spraak kan besturen en die voorzien zijn van artificiële intelligentie. Sinds die twee jaar geleden uitgebracht werden, kenden die echt wel succes.

Google heeft ook een nieuwe, verbeterde versie voorgesteld van Chromecast, waarmee men op de tv streaming content kan bekijken van het internet, en het heeft een wifi router voorgesteld voor thuis.
(via AFP)
 


Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top