Connect with us
woman-sunglasses

Mobile

Proximus, de eerste operator die 5G test in België

Proximus, de eerste operator die 5G test in België

Tijdens de tests werden snelheden genoteerd die de 70 gigabits per seconde bereikten, een debiet dat 100 keer sneller is dan bij 4G.  Om dus een film te downloaden in amper enkele seconden… 5G is de technologie van de toekomst, onmisbaar om de nieuwe toepassingen te ondersteunen zoals zelfrijdende auto`s en het Internet of Things.

Specialisten verwachten dat het mobiele dataverkeer tegen 2020 verachtvoudigd zal zijn. Een evolutie die enerzijds te verklaren valt door de stijging van het aantal smartphones, de hogere vraag naar mobiele data en de exponentiële groei van het videoformaat (3D video en 4K schermen), en anderzijds door de opkomst van het Internet of Things (IoT).

Tegelijkertijd vereisen een reeks technologische evoluties van de operatoren een minimale reactietijd. Dat is met name het geval bij autonome en geautomatiseerde voertuigen.

"Wij willen onze klanten, waar zij zich ook bevinden, de beste erevaring geven om te bellen, surfen of video te bekijken, en hen toegang geven tot alle nieuwe mogelijkheden van de wereld van het Internet of Things. Proximus maakt zich klaar voor morgen, en test nu al, samen met Huawei, de 5G, het mobiele internet van de toekomst. Na pionier geweest te zijn in 4G, 4G+ en LoRa, is Proximus de eerste die de stap naar 5G zet", zo legt ons Geert Standaert uit, Chief Technology Officer bij Proximus.

Om de uitrol van deze G5 te vereenvoudigen is Proximus, dat volgende week VoLTE lanceert (voice op 4G), nog altijd vragende partij "voor een duidelijk wetgevend kader en een heroriëntatie van de regelgeving om zo investeringen in snelle netwerken aan te moedigen", waarbij de belastingen op masten en de emissienormen ook belangrijke factoren blijven.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top