Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Samsung schaft zich Harman aan, het grootste Koreaanse overnamebod in het buitenland

Samsung schaft zich Harman aan, het grootste Koreaanse overnamebod in het buitenland

Samsung Electronics heeft de overname bekend gemaakt van Harman International Industries voor acht miljard dollar (7,4 miljard euro), een transactie die de grootste overname ooit is in het buitenland, uitgevoerd door een Zuid-Koreaans bedrijf, en die Samsung toelaat om zich te positioneren als speler van formaat op de markt van de in-car elektronica.

De aankoop van het bedrijf uit Stamford (Connecticut), gespecialiseerd in audiosystemen en connected cars, past in de nieuwe strategie van Samsung, dat op zoek is naar nieuwe middelen voor groei, nu de mobiele telefoon-activiteit verstoord is door de gedwongen terugroeping van de Galaxy Note 7.

Samsung verduidelijkt in een persbericht dat het van plan is om de operatie, die afgerond zou moeten zijn tegen midden 2017, zelfs zal financieren. De Koreaanse groep voegt eraan toe dat de operatie haar onmiddellijk zal verzekeren van een "beduidende aanwezigheid op deze belangrijke markt, met een snelle groei van connected technologieën, in het bijzonder car-elektronica, die een strategische prioriteit vormen".

Harman, dat 30.000 mensen tewerkstelt en waarvan de producten geïnstalleerd zijn meer dan 30 miljoen voertuigen over de hele wereld, zal een filiaal van Samsung worden, en zijn CEO Dinesh Paliwal zal aan het hoofd blijven staan.

Samsung heeft een jaar geleden een team opgericht dat de groeimogelijkheden in de auto-elektronica moet onderzoeken. Het heeft dit jaar al 450 miljoen dollar geïnvesteerd in BYD, een Chinese automobielfabrikant die eveneens herlaadbare batterijen produceert.

(via Reuters)

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top