Connect with us
woman-sunglasses

Market news

CEO`s erg pessimistisch over de toekomst van hun bedrijf

CEO`s erg pessimistisch over de toekomst van hun bedrijf

De meeste bedrijfsleiders menen dat hun organisatie over 5 jaar niet meer zal bestaan, omwille van de digitale omwenteling, zo blijkt uit een recent, wereldwijd onderzoek. Een woordje uitleg.

Een onderzoek, uitgevoerd bij 1.180 hogere kaderleden uit de hele wereld, onthult hun ernstige bezorgdheid over het vermogen van hun organisaties om zich aan de digitale omwenteling aan te passen en de potentiële voordelen ervan te benutten.

De meesten van hen zien er weliswaar een opportuniteit in, maar de digitale revolutie wordt toch beschouwd als de grootste uitdaging waarmee de organisaties nu dagdagelijks geconfronteerd worden. Zo verklaart meer dan de helft van de bedrijfsleiders (52%) dat hun organisaties tegen 2021 niet meer zullen bestaan in hun huidige vorm, omwille van de digitale omwenteling.

Alhoewel de bedrijfsleiders het bijna unaniem eens zijn (98%) dat hun organisatie al een impact ondervonden heeft van de technologische omwenteling, en zij in de toekomst die impact verder zullen voelen, geeft 92% toe dat, om te kunnen gedijen in een digitale wereld, "hun bedrijf moet evolueren en 75% denkt dat hun sector fundamenteel zal veranderen in de volgende 5 jaar".

Op de vraag over wie het initiatief moet nemen om een antwoord te bieden op de nieuwe technologie, antwoordt bijna de helft (45%): het kader of het directieteam. Wat de externe drijfveren betreft, noemen de meeste bedrijfsleiders de klanten (45%), gevolgd door de concurrenten (31%) als de groep die het meest het antwoord van hun organisatie op de digitale omwenteling beïnvloedt.

Op de vraag wie de digitale omwenteling in hun sector bestuurt, wijst slechts 12% van de bedrijfsleiders naar zichzelf - tegenover 45% dat de start-ups aanduidt en organisaties buiten hun sector.

 

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top