Connect with us
woman-sunglasses

Social Media

Snapchat bereidt in alle stilte zijn Beursgang voor

Snapchat bereidt in alle stilte zijn Beursgang voor

Snapchat heeft in alle discretie een dossier voor zijn beursgang (IPO) ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC).

De IPO zou vanaf maart kunnen plaatsvinden. Daarbij wordt de messaging app op 20 tot 25 miljard dollar (18,6 tot 23,3 miljard euro) gevaloriseerd, wat het een van de belangrijkste in de high tech sector van de laatste jaren maakt.

Conform aan de Jumpstart Our Business Startups Act, kunnen bedrijven die minder dan een miljard dollar aan omzetcijfer draaien, vragen om een beursgang op confidentiële wijze. Zo kunnen zij de belangstelling van de beleggers peilen, zonder onder druk te staan, terwijl zij ook de financiële modaliteiten van de operatie vertrouwelijk kunnen houden.

Snapchat ging in 2012 van start als gratis mobiele app, waarmee men foto`s kan verzenden die na enkele seconden verdwijnen. De app heeft naar eigen zeggen meer dan 100 miljoen actieve gebruikers, waarvan 60% tussen 13 en 24 jaar is, een interessante doelgroep voor adverteerders. Het bedrijf had 1,81 miljard dollar opgehaald in mei, een operatie die het valoriseerde op een twintig miljard dollar, zo meldden de media toen.

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top