Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Het aantal superdatacenters zal tegen 2020 verdubbelen

Het aantal superdatacenters zal tegen 2020 verdubbelen

Het dataverkeer zou in de volgende vijf jaar moeten vervijfvoudigen, goed voor meer dan de helft van het wereldwijde verkeer aan cloud computing.

Het gebruik van cloud computing blijft maar groeien, onder impuls van de hyperscale architectuur of de superdatacenters. In 2020 zou de wereld een 485 superdatacenters moeten tellen tegenover 259 nu, zo meent netwerkspecialist Cisco in zijn zesde jaarlijkse Global Cloud Index.

Tegen 2020 zou het wereldwijde gebruik van cloud computing bijna verviervoudigd zijn, om 14,1 zettabytes per jaar te bereiken, tegenover 3,9 zettabytes per jaar in 2015. De bedrijven blijven de grootste verbruikers: het rapport verwacht dat het professioneel gebruik van de cloud met 2,4 vermenigvuldigd zal zijn in 2020.

"Wij stellen een sterke groei van de publieke cloud vast", aldus Hugues de Pra, Datacenter Lead bij Cisco België. "Steeds meer bedrijven stappen over naar de cloud omwille van de voordelen op vlak van schaalbaarheid en flexibiliteit. Op wereldschaal zal het aandeel van de publieke cloud van 49 naar 68 percent stijgen. In ons land zien wij vooral een doorbraak van hybride formules, met een mix van private en publieke clouds."

 

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top