Connect with us
woman-sunglasses

Social Media

Facebook heeft een censuur-tool ontwikkeld om in China te kunnen bestaan

Facebook heeft een censuur-tool ontwikkeld om in China te kunnen bestaan

Facebook heeft in alle discretie een censuur-tool uitgewerkt die China zou kunnen overtuigen om de terugkeer van het sociale netwerk te aanvaarden nadat het er 7 jaar geleden verboden was, sinds de relletjes in Urumqi in juli 2009.

Facebook heeft deze software, die bepaalde discussiethema`s bij de internauten in bepaalde delen van de wereld verwijdert, ontwikkeld met steun van CEO Mark Zuckerberg, aldus de New York Times, die voormalige en huidige werknemers citeert.

Zuckerberg had in maart Liu Yunshan ontmoet, de propagandaverantwoordelijke van Peking. Die zou, volgens het agentschap China News, gezegd hebben dat hij hoopt dat het sociale netwerk uitwisselingen en een bepaald wederzijds begrijp met de Chinese bedrijven van het web ontwikkelt.

"Wij zeggen al lang dat China ons interesseert en dat wij veel tijd uittrekken om dit land te begrijpen en erover te leren", legt Arielle Aryah uit, woordvoerster van Facebook. "Wij hebben echter nog geen enkele beslissing genomen over een initiatief naar China toe. Ons huidig doel is de Chinese bedrijven en ontwikkelaars helpen om zich op de nieuwe markten buiten China te ontwikkelen, via ons advertentieplatform".

Facebook heeft weliswaar de software ontwikkeld, maar is niet van plan zelf bepaalde boodschappen te wissen; het  zou die zorg aan derden toevertrouwen, nog volgens de New York Times.

Er is niets dat erop wijst dat Facebook deze software voorgesteld zou hebben aan de Chinese overheid. Het is momenteel een van de vele denkpistes die het sociale netwerk volgt om naar China terug te keren en het zou evengoed nooit tot enige concrete toepassing kunnen leiden.

(via Reuters)

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top