Connect with us
woman-sunglasses

Innovation

Netflix (eindelijk!) ook in offline modus

Netflix (eindelijk!) ook in offline modus

Het online videoplatform Netflix biedt zijn abonnees voortaan de mogelijkheid om films en feuilletons te downloaden, als aanvulling op het online kijken, dat tot nu toe de enige optie was. En dat zonder extra kosten!

Het online bekijken van films en feuilletons vereist dat de abonnee met het internet verbonden is, wat het gebruik van het platform buitenshuis moeilijk kan maken. "Alhoewel vele abonnees Netflix bij hen thuis bekijken, hebben zij ons al vaak gezegd dat zij graag +Stranger Things+ (een van de door Netflix gemaakte reeksen waarvan het eerste seizoen deze zomer online gezet werd) verder zouden willen kijken in het vliegtuig of andere plekken waar een internetverbinding duur of beperkt is", zo legde Eddy Wu uit, directeur innovatie bij Netflix, en de auteur van het persbericht.

Netflix heeft bekend gemaakt dat verschillende films en reeksen onmiddellijk als download beschikbaar zijn, waaronder "Orange is The New Black", "Narcos", of "The Crown". Gevraagd naar het aantal films en reeksen die vandaag als download aangeboden worden, heeft Netflix geen cijfer gegevens. "Netflix werkt wereldwijd met heel wat van zijn partners samen om de downloadrechten te verzekeren voor het belangrijkste deel van de op het platform aangeboden content", aldus een woordvoerder.

Amazon biedt het al heel lang aan
Deze nieuwe downloadoptie is, na een update, beschikbaar op alle dragers, inbegrepen smartphones met het iOS (Apple) en Android besturingssysteem. Netflix had naar eigen zeggen einde september 83,2 miljoen betalende abonnees wereldwijd, waarvan 64,4 in de Verenigde Staten. De belangrijkste concurrent van Netflix voor het online tv-segment, Amazon, biedt al veel langer bepaalde films en reeksen ter download aan op zijn Fire tablet, zijn Fire smartphone, maar ook op toestellen met iOS (Apple) en Android.

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top