Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Er wordt eindelijk over winst gesproken bij Spotify

Er wordt eindelijk over winst gesproken bij Spotify

Spotify, een van de hoogst gevaloriseerde Europese startups, zou volgend jaar winstgevend kunnen worden volgens een van de leden van de beheerraad, die tevens een van de belangrijkste beleggers is in de site voor het online beluisteren van muziek.

De site, die wereldwijd koploper is in streaming muziek, zelfs geconfronteerd met de concurrentie van Apple, heeft de verliezen opgestapeld sinds het een tiental jaren geleden opgericht werd door de Zweden Daniel Ek en Martin Lorentzon.

"Tot nu denk ik dat wij enkel aan groei dachten", legtde Par-Jorgen Parson, trouwens een vennoot van het risicokapitaalbedrijf Northzone, uit aan Reuters, in de marge van Slush, een conferentie over startups die in Helsinki plaatsheeft. "Misschien dat rendabiliteit ook een prioriteit begint te worden". Op de vraag of er vanaf volgend jaar winst zou kunnen zijn, antwoordde Parson: "Ja, absoluut".

Spotify, dat na zijn laatste fondsenwerving verleden jaar op meer dan 8 miljard dollar gevaloriseerd wordt (7,52 miljard euro) heeft in 2015 een operationeel verlies van 184,5 miljoen euro gepubliceerd tegenover 165,1 miljoen in 2014. Een valorisatie van acht miljoen dollar zou er het grootste genoteerde Europese techbedrijf van maken, sinds de beursgang van het Duitse Rocket Internet in 2014.

De site, die in 60 landen aanwezig is, biedt zowel gratis luisteren als abonnementsdiensten aan, waarmee men op zijn smartphone of computer songs kan beluisteren zonder reclame. Zijn winsten hangen vooral af van de licentieovereenkomsten die het tekent met de machtige platenlabels.

Spotify, waarin ook Facebook en Alphabet, het moederbedrijf van Google, interesse zouden kunnen hebben, zou in 2017 een beursgang kunnen maken op de Nasdaq.

(via Reuters)

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top