Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

Start-up proUnity zet groei verder met twee nieuwe investeerders

Start-up proUnity zet groei verder met twee nieuwe investeerders

finance.brussels/ GIMB en Seeder Fund geven impuls aan innovatief freelance platform.

De Brusselse start-up proUnity zet de opmars verder van zijn online rekruteringsplatform, dat zelfstandige experts rechtstreeks in contact brengt met bedrijven. Eerst kreeg het initiatief de steun van de Brusselse pool voor gewestelijke overheidsfinanciering finance.brussels/ Gimb-groep. Nu kan het ook rekenen op middelen van investeringsfonds Seeder Fund. Beide instellingen markeren zo het potentieel van het innoverende HR-platform, dat meer transparantie rond freelancers koppelt aan voordeligere tarieven en een snellere opstarttijd.

Een slim alternatief voor klassieke rekrutering

Het gratis proUnity platform startte in 2015 en nam in 2016 meteen een hoge vlucht.
Het viel in de smaak door zijn combinatie van een krachtige zoekmotor, doorgedreven kwaliteitscontroles en een volledige administratieve afhandeling. Zo kan proUnity de beste profielen aanbieden aan bedrijven en hen vlot verbinden.

proUnity brengt nu al zo'n 5.000 experts uit o.a. IT, marketing & communicatie en HR in contact met bedrijven die steeds meer on-demand talent zoeken aan de beste marktprijs.

Zo wordt samenwerken eenvoudig

Concreet ontvangen freelancers na de publicatie van een jobomschrijving op het proUnity-platform automatisch een notificatie, in overeenstemming met hun geselecteerde criteria.

proUnity werkt op ‘no cure no pay’ basis: het factureert enkel een bedrag voor elke dag effectief door de freelancer gepresteerd. Bedrijven betalen dus geen publicatiekosten voor hun vacatures, zoals bij de klassieke platformen. Alle administratieve processen, van contractbeheer en prestatiestaten, tot facturatie en betalingen zijn volledig geautomatiseerd. Alles gebeurt centraal online en verloopt gestroomlijnd via proUnity.

Nieuwe Investeerders

Om de veelbelovende opstart nog te versterken trekt proUnity nieuwe investeerders aan: finance.brussels/ Gimb groep kent het bedrijf een lening toe van 150.000 euro in converteerbare obligaties en Seeder Fund draagt nog eens 100.000 euro extra bij.

Beide investeerders zijn enthousiast over het initiatief.  Ze loven de innoverende aanpak en de vlotte samenwerking binnen het team, waarbij de talenten elkaar mooi aanvullen. Samen met oprichter David Muyldermans plannen outsourcing-specialist Olivier Glorieux en HR-experte Tania Vivane om proUnity in Europa op de kaart te zetten als de referentie binnen zijn domein.

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top