Connect with us
woman-sunglasses

Innovation

Online betalen met je Ticket Restaurant en Ticket EcoCheque? Voortaan kan het

Online betalen met je Ticket Restaurant en Ticket EcoCheque? Voortaan kan het

Aankopen op vlak van elektro, multimedia, of zelfs onze dagelijkse boodschappen: ze ontsnappen niet aan de trend van de e-commerce. Om aan die evoluerende noden tegemoet te komen, maakt Edenred het vanaf nu mogelijk om deze aankopen ook online met Ticket Restaurant ® en Ticket EcoCheque® te betalen. Het bedrijf spreekt de ambitie uit om tegen eind 2017 minstens 1000 handelaars aan te trekken die deze online betaalmogelijkheid accepteren.

Sinds oktober 2015 zijn alle Belgische bedrijven overgestapt op elektronische maaltijdcheques. Deze nieuwe ondersteuning heeft zich op korte tijd weten in te burgeren bij de 1,75 miljoen werknemers met Ticket Restaurant® maaltijdcheques. Voor de klantenbedrijven en aangesloten handelaars betekent dit een grote administratieve verbetering. Edenred gaat nog verder op dit elan, en lanceerde in 2016 ook een elektronische versie van hun Ticket EcoCheque® ecocheques. De totale som van de transacties via Edenred-kaarten sinds begin dit jaar bedraagt al 1 miljard euro.

Voor de gebruiker betekent het invoeren van de mogelijkheid om online te betalen een vereenvoudiging en een toename van het gebruik van Ticket Restaurant® maaltijdcheques en Ticket EcoCheque® ecocheques. Belegde broodjes of lunches die op de werkplek worden geleverd, fruit- en groentemanden, tweedehandsartikelen en ecoverantwoorde producten (verf, doe-het-zelf, huishoudelektro, tuingereedschap, elektrische fietsen …) kunnen voortaan dus online betaald worden dankzij de Edenred-kaart.

Geslaagde testfase

De bedrijven La Ferme Nos Pilifs (bioproducten), Green Attitude (levering van lunches), Doozo (levering van lunchboxen), Butler Services (maaltijdleveringen) en Ledsky (verlichting) namen deel aan de pilootfase van het project, die met succes afgerond werd.

Vanaf vandaag biedt Edenred handelaars die beschikken over een website voor onlineverkoop de mogelijkheid aan om de Edenred betaalmodule te integreren. Dit laat houders van een Edenred-kaart toe om gemakkelijk en in alle veiligheid hun aankopen online te betalen. Meer informatie over online betalen met de kaarten van Edenred kan je vinden op http://mijnonlineaankopen.edenred.be/.

 

Één miljoen online bestelde en betaalde maaltijden tegen eind 2017

In 2017 hoopt Edenred meer dan duizend nieuwe restaurants en buurtwinkels te engageren om onlinebetalingen via Ticket Restaurant® en Ticket EcoCheque® te aanvaarden, en wilt het zo snel mogelijk de kaap van één miljoen online bestelde en betaalde maaltijden ronden. Deze nieuwe service zal restaurants en gespecialiseerde- of buurtwinkels toelaten een nieuw publiek aan te trekken, en zo hun omzet op te krikken.

“Maaltijden, huishoudelektro, multimedia, boeken… De trend om dergelijke producten online te kopen zal enkel maar toenemen. We zetten dan ook in op de ontwikkeling van oplossingen in lijn met het verwachtingspatroon van onze gebruikers, en die bovendien een boost kunnen geven aan de omzet van onze partner-handelaars,” onderstreept Marie Collin, Verantwoordelijke Business Development en Innovatie bij Edenred België.

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top