Connect with us
summer scool

Het Belgische Virteo haalt 2 miljoen euro op!

woman-sunglasses

Start-up

Het Belgische Virteo haalt 2 miljoen euro op!

Het Belgische Virteo haalt 2 miljoen euro op!

De Belgische fintech startup maakt bekend dat hij iets meer dan 2 miljoen euro opgehaald heeft om de verkoop te stimuleren van zijn online toepassing waarmee bedrijven het innen van onbetaalde facturen kunnen vereenvoudigen.

De Belgische startup Virteo, specialist in financiële technologieën, heeft bij een eerste fondsenwerving 2,2 miljoen euro opgehaald, om hiermee de ontwikkeling verder te zetten van zijn online toepassing waarmee bedrijven de inning van onbetaalde facturen kunnen versnellen en vereenvoudigen.

Gesterkt met deze kapitaalinbreng wil Virteo de verkoop op zijn thuismarkt versnellen, de mogelijkheden van de toepassing uitbreiden en een expansie naar het buitenland voorbereiden. "In België wordt vijftig percent van de facturen te laat betaalt, en tot drie percent blijft onbetaald. Voor bedrijven die duizenden facturen opstellen, zijn het opvolgen en de inning daarvan moeizame taken waarbij verschillende tussenpersonen betrokken zijn. Dankzij Virteo wordt alles eenvoudiger en transparanter. Wij automatiseren de toewijzing van dossiers aan advocaten en gerechtsdeurwaarders, en centraliseren alle communicatie", aldus Karel Vanderheyden, de CEO.

Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV) zorgt voor de helft van het kapitaal, Sherpa Invest 2 en Ark Angels Activator Fund (AAAF) elk voor een kwart.

Virteo heeft aangekondigd dat het meteen vier nieuwe medewerkers zal aanwerven, wat het personeelsbestand op 17 personen brengt. Het bedrijf voorziet voor het volgend jaar een tiental vacatures, vooral voor softwareontwikkeling.

Snelle tips

Bent u op zoek naar een reclamebureau?
Onze partner Sortlist helpt u de ideale partner te vinden!

Vind mijn reclamebureau
Click to comment
 Startups Digital First

Subscribe to our weekly

Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top