Connect with us
woman-sunglasses

Social Media

Welke YouTube video werd in 2016 het meest bekeken in België?

Welke YouTube video werd in 2016 het meest bekeken in België?

"Adele Carpool Karaoke" is de meest bekeken YouTube video in België in 2016. De lijst met de populairste video`s in ons land bevat ook de hoogtepunten van de Golden Buzzer van Britain`s Got Talent, de voetbalkunstjes van Kevin De Bruyne en de beste video`s van twee Franse Youtubers, Cyprien en Norman.

Eind 2016 had Adele haar album "25" uitgebracht, dat een groots succes kende. Haar deelname aan het Carpool Karaoke concept ging de hele wereld rond en werd ook de meest bekeken YouTube video in België in 2016.

De Belgen houden van talentenjachten. Twee markante momenten van Britain`s Got Talent, waar de juryleden op de Golden Buzzer drukken en zo een kandidaat rechtstreeks naar de halve finale stuurden, komen voor in de Belgische Top 10 van YouTube: de dansende Storm Troopers en een buitengewoon zangeresjes van 12 jaar oud.

De derde plaats behoort aan een Belgisch voetbaltalent: Kevin De Bruyne neemt het in deze video op tegen Ilyas Touba, de (Belgische) wereldkampioen Panna, een sport waarbij twee spelers proberen om de bal tussen de benen van hun tegenstander te laten passeren om te winnen.

Makers van Franse content bekroond
Niet minder dan 5 filmpjes in de Belgische Top 10 werden gemaakt door Franse contentmakers. De komische filmpjes van Norman en Cyprien trekken elke keer miljoenen fans en zij zijn vaste waarden geworden in ons land. Vriendschap, vaders, Nintentdo, Pokémon Go en zelfs YouTube zijn de onderwerpen van erg populaire video`s. Verrassend wel: de aflevering "CARTOUCHE" van Cyprien duurt meer dan 20 minuten. Het is het bewijs dat YouTube content steeds vaker gemaakt en verbruikt wordt als een tv-content.

YouTube in België en de wereld: de cijfers
YouTube is ongelooflijk populair. Elke dag bezoeken meer dan 2,8 miljoen mensen het platform in België, wat van YouTube de 4e grootste "TV-zender" in Vlaanderen maakt en de 3e grootste in Wallonië. 60% van de mensen die YouTube bekijken zijn 35 jaar of ouder. De 15 tot 29-jaringen bekijken gemiddeld 36 minuten per dag, de 30 tot 39-jarigen 22 minuten. 33% van de 15 tot 29-jarigen kijkt dagelijks naar YouTube op zijn smartphone.

Op wereldniveau telt YouTube nu meer dan een miljard gebruikers, wat neerkomt op ongeveer een derde van alle internauten wereldwijd. Elke dag bekijken zij honderden miljoenen uren video. En het aantal bezoekers dat dagelijks op YouTube surft is met 40% gestegen tegenover verleden jaar.

YouTube is het ideale kanaal om de 18 tot 49-jarigen te bereiken. In de Verenigde Staten bereikt YouTube deze groep beter dan elke andere tv-zender. Het voordeel is dat de gebruikers kunnen kijken naar wat hen interesseert. En eens zij begonnen zijn met kijken, dan stoppen zij niet meer. De gemiddelde kijkduur per mobiele sessie bedraagt nu meer dan 40 minuten.

Dit zijn de meest bekeken filmpjes op YouTube in België in 2016:

 

1. The Late Late Show with James Corden - Adele Carpool Karaoke

2. Britain’s Got Talent - Boogie Storm make Simon’s dream come true! | Auditions Week 5 | Britain’s Got Talent 2016

3. ElitefreestyleTV - KEVIN DE BRUYNE vs. PANNA CHAMPION @ Orange event

4. CYPRIEN - LA CARTOUCHE

5. CYPRIEN - POKÉMON GO

6. VTM - Wij Zijn K3 : Dansrepetitie | Tegen de Sterren Op | VTM

7. NORMAN - LES PAPAS

8. Britain’s Got Talent - Beau Dermott is Amanda Holden`s golden girl | Week 1 Auditions | Britain’s Got Talent 2016

9. NORMAN feat NATOO - FRIENDZONE

10. CYPRIEN - LE PATRON DE YOUTUBE

Vermits YouTube ook bekend staat voor zijn vele muziekclips, is dit de Top 10 van de meest bekeken video`s op YouTube in België. Fifth Harmony voert de lijst aan, gevolgd door de remix door Seeb van "I Took A Pill in Ibiza" van Mike Posner en de zomerhit "Cheap Thrills" van Sia.

Dit is de volledige lijst van de muziekfilmpjes die in België in 2016 het meest bekeken werden op YouTube:

 

1.  Fifth Harmony - Work from Home ft. Ty Dolla $ign

2. Mike Posner - I Took A Pill In Ibiza (Seeb Remix) (Explicit)

3. Sia - Cheap Thrills (Lyric Video) ft. Sean Paul

4. Calvin Harris - This Is What You Came For (Official Video) ft. Rihanna

5. Coldplay - Hymn For The Weekend (Official video)

6. Kendji Girac, Soprano - No Me Mirès Màs

7. Rihanna - Work (Explicit) ft. Drake

8. CAN`T STOP THE FEELING! (From DreamWorks Animation`s "Trolls") (Official Video)

9. The Chainsmokers - Closer (Lyric) ft. Halsey

10. ZAYN - PILLOWTALK

Wil u weten welke video`s wereldwijd het meest bekeken werden en wat de hits van 2016 zijn? Afspraak deze avond op het blog van YouTube vanaf 19u, om het internationale klassement en de samenvattingen te ontdekken.


Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top