Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Nieuwe gevaren van de connected objects

Nieuwe gevaren van de connected objects

De voorspellingen op vlak van beveiliging zijn unaniem: "ransomware" zal zich in 2017 verspreiden naar de connected devices en het Internet of Things. Een analyse.

De voorspellingen van Trend Micro laten er geen twijfel over bestaan: volgend jaar zal gekenmerkt worden door aanvallen van grotere omvang en op alle niveaus. De cybercriminelen zullen verschillende tactieken gebruiken om te profiteren van het veranderend technologisch landschap.

Maar ook en vooral, de tactiek van de ransomware zal nog verder uitbreiden om meer toestellen te bereiken, terwijl de cyberpropaganda steeds meer de publieke opinie zal beïnvloeden.

Het Internet of Things zal steeds meer het doelwit zijn  van doelgerichte aanvallen, een gevolg van het groeiend enthousiasme voor connected devices; daarbij zal misbruik gemaakt worden van zwakke plekken en niet-beveiligde systemen, en zal het bedrijfsproces verstoord worden. Het toenemend gebruik van mobiele toestellen om de productiesystemen in fabrieken en industriële omgevingen te bewaken, gecombineerd met het groot aantal kwetsbaarheden in deze systemen, betekent een reëel gevaar voor de organisaties.

Het rapport herinnert er ook aan dat we in 2016 een formidabele stijging meemaakten van de kwetsbare plekken in Apple met maar liefst 50 lekken. Daarbij komen dan nog 135 Adobe bugs en 76 Microsoft bugs. Aangezien Microsoft zijn zwakke plekken blijft verbeteren, en Apple steeds meer beschouwd wordt als het dominante besturingssysteem, zal de verschuiving van de exploitatie van kwetsbare software zich in 2017 nog duidelijker aftekenen.

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top