Connect with us
woman-sunglasses

Market news

5 IT-trends voor 2017

5 IT-trends voor 2017

Riverbed voorspelt de 5 belangrijkste IT-trends voor 2017. Software-defined is daarbij het sleutelwoord. En dus kunt u zich er maar beter op voorbereiden!

Of het nu gaat kom rekenkracht, opslag of netwerken: overal zal de software-defined op de agenda staan. Dat is een van de voorspellingen van Riverbed Technology voor 2017. Het bedrijf voorziet verder een nieuwe cloud- golf alsook een stijging in de belangstelling voor de end user experience.

Dit zijn de 5 trends die zich zeker in 2017 zullen waarmaken:

1. Alles is `software defined`
Het beheer van de computeromgeving, opslag en netwerk wordt steeds meer geautomatiseerd via slimme software, en niet langer via hardware. De grote bedrijven zullen steeds vaker opteren voor technologieën die hen flexibiliteit bieden, een totaalzicht en performantie. En zo zal het software-defined bedrijf een realiteit worden.

2. De digitale transformatie zal een nieuwe cloud-golf met zich meebrengen
De digitale transformatie is niet enkel een mode. Ook in 2017 zullen steeds meer bedrijfskritische toepassingen naar de cloud gemigreerd worden, op alle markten. De toekomst zal `cloud-only` zijn en `internet-only`. Want de organisaties zullen zo flexibeler zijn, en zij kunnen hun kosten zo verlagen.

3. De ervaring van de eindgebruiker is cruciaal
Bedrijven zullen steeds vaker een centrum oprichten gewijd aan de end-user experience, of een end-user designer aanstellen in hun teams. Zij zullen zo de performantie van de toepassingen kunnen verbeteren en  voorkomen dat gefrustreerde medewerkers hun eigen oplossingen gaan zoeken via shadow IT.

4. Gedaan met de verspreide data-opslag
De `cloud-first` strategie wint aan terrein. De CIO`s willen het risico op dataverlies in de verschillende vestigingen van eenzelfde organisatie beperken. De grote bedrijven zullen daarom in 2017 opteren voor een gecentraliseerd infrastructuurmodel. Zij kunnen zo de data van hun verschillende sites veiliger, gemakkelijker en performanter kunnen opslaan. Dat geldt ook voor het opslaan van data in het datacenter, de cloud, of een hybride oplossing. De IT-afdeling zal dan in staat zijn om on-site de nieuwe diensten te implementeren die het bedrijf nodig heeft.

5. De grote bedrijven werken aan een strategische architectuur voor hun digitale transformatie.
Steeds meer grote bedrijven realiseren zich dat de infrastructuur voor toepassingen, rekenkracht, opslag en netwerk, perfect met elkaar moeten kunnen samenwerken. Wanneer zich een probleem of een panne voordoet op één plek in de infrastructuur, kan dit een impact hebben op het hele systeem. Daarom moet een strategische infrastructuur het hele bedrijf dekken en alle componenten verenigingen in één enkel software-defined systeem. 

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top