Connect with us
woman-sunglasses

Innovation

Alxander De Croo bezoekt de eerste digitale fabriek van België

Alxander De Croo bezoekt de eerste digitale fabriek van België

Vicepremier Alexander De Croo heeft onlangs de eerste en enige digitale fabriek van België bezocht. Een bezoek met drie grote uitdagingen.

Alexander De Croo, vicepremier en Minister van Ontwikkelingssamenwerking, Digitale Agenda, Telecom en Post, heeft de Digital Factory van Ricoh bezocht. Dat is de enige digitale fabriek in België.

Tijdens dit bezoek kon de Minister kennismaken met de verschillende procedures die bij de Digital Factory ontplooid werden om bedrijven te helpen om de stap naar het digitale op heel simpele manier te zetten. De 3 belangrijke uitdagingen van deze overstap draaien rond problemen met betrekking tot mobiliteit, samenwerking en beveiliging.

De verwerking van de verschillende documenten van een organisatie is een tijdrovend proces dat een niet te verwaarlozen kost met zich meebrengt. Deze taken behoren echter meestal niet tot de hoofdactiviteiten van een organisatie. En het is daar dat het bedrijf Ricoh de bedrijven wil helpen om de transparantie van hun operationele kosten te verbeteren en hun productiviteit te verhogen.

Tijdens het bezoek van Minister De Croo, die ook belast is met de Post, werd er ook gesproken over de digitalisering van de postdiensten. Met de Click&Post-dienst van Ricoh worden documenten via koerier (al dan niet aangetekend), e-mail, sms of fax verzonden, overal en in alle veiligheid, of dit nu vanaf een computer gebeurt, tablet of mobiele telefoon.

De Scan&Post-dienst van zijn kant kan een multifunctie-printer van Ricoh omvormen tot een postkantoor. Na het inscannen van het document moeten de gegevens van de bestemmeling ingevuld worden, en het soort verzending gekozen worden (prior, niet-prior of aangetekend).

Alles wordt dan verzonden door op de simpele druk op de button `verzenden`. Documenten die voor de middag verzonden worden als prior, worden de volgende dag bij de bestemmeling afgeleverd. Met Scan & Post kan men ook aangetekende zendingen of koerierpost naar het buitenland verzenden.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top