Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

4 bedrijven op 5 vrezen de startups!

4 bedrijven op 5 vrezen de startups!

Een onderzoek, uitgevoerd door Dell Technologies, brengt aan het licht dat 4 bedrijven op 5 de startups als een bedreiging beschouwen. Disruptieve spelers die hun kracht halen uit innovatieve technologieën en connected objects.

De vierde industriële revolutie lijkt even meedogenloos te zijn als de revoluties die haar voorgingen. Bedrijven en industriële sectoren uit de hele wereld worden geraakt door deze disruptie. Zodanig zelfs dat 80% van de bedrijven meent dat de digitale startups vandaag of in de nabije toekomst een bedreiging betekenen voor hun organisatie, zo blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door Dell Technologies bij meer dan 4.000 bedrijfsleiders, actief in 12 verschillende industriële sectoren.

De meesten van hen menen dat de komst van innovatieve startups elke toekomstprognose voor hun sector moeilijk maakt. De helft van de bedrijven (52%) heeft bovendien in de laatste drie jaar een aanzienlijke verstoring meegemaakt op hun markt, onder impuls van de digitale technologieën en de komst van het Internet of Things.
Op wereldschaal geeft 48% van de ondervraagden toe niet te weten hoe hun sector er over drie jaar zal uitzien. Meer dan 4 ondernemers op 10 zijn zelfs van mening dat hun bedrijf in de volgende 3 tot 5 jaar alle nut verloren zal hebben, omwille van de concurrentie van de digitale startups.
Wat ook het land of de industriële sector is, de startups vinden het middel om de manier waarop een bepaalde industriële sector werkt, opnieuw uit te vinden. Deze disruptieve spelers zullen echter op hun beurt ingehaald worden indien zij niet blijven evolueren.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top