Connect with us
woman-sunglasses

Innovation

Eerste veiligheidslabel voor het Internet of Things

Eerste veiligheidslabel voor het Internet of Things

Econocom creëert het veiligheidslabel IoT Qualified Security, om te antwoorden op de vraag van de spelers uit de sector van het Internet of Things. Het programma zal vanaf het eerste trimester 2017 ter beschikking gesteld worden van spelers uit deze sector.

Volgens analisten zullen er tegen 2020 tussen de 25 en 100 miljard connected objects zijn wereldwijd, voor een markt die geschat wordt op honderden miljarden dollar. Domotica, sport, gezondheid, logistiek, industrie, smart cities: ieder van ons is al gebruiker van connecte objects.

Het is in deze context dat Digital Security (een entiteit van de groep Econocom) IoT Qualified Security creëert, een veiligheidslabel waarmee toekomstige kopers, bedrijven of particulieren, de veiligheidsgraad kunnen identificeren van een connected oplossing, op basis van een betrouwbare, neutrale en onafhankelijke indicator.

Het etiketteringsprogramma zou een betrouwbare en objectieve identificatie mogelijk moeten maken van de veiligheidsgraad van connected oplossingen, terwijl aan de gebruikers ook waarborgen geboden worden op vlak van veiligheid.

Het IoT Qualified Security veiligheidslabel berust op het evaluatieplatform dat ontwikkeld werd door CERT-UBIK.

"Econocom steunt de oprichting van het eerste IoT veiligheidslabel, dat de bedrijven zal toelaten om een duurzame vertrouwensrelatie uit te bouwen met de gebruikers van hun connected objects", aldus Bruno Grossi, Uitvoerend Directeur van Econocom.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top