Connect with us
woman-sunglasses

Mobile

Nokia 6: ex-kaderleden van Nokia lanceren opnieuw een smartphone voor de Chinese markt

Nokia 6: ex-kaderleden van Nokia lanceren opnieuw een smartphone voor de Chinese markt

HMD Global, het Finse bedrijf dat de gebruiksrechten op het merk Nokia voor de sector van de draagbare telefoons in handen heeft, maakt officieel de lancering bekend van zijn eerste smartphone, die uitsluitend bestemd is voor Chinese klanten en 1.699 yuan (233 euro) zal kosten.

Het is de eerste lancering van een smartphone met het Nokia-merk sinds 2014, het jaar dat Nokia Oyj zijn hele activiteit van draagbare toestellen overdroeg aan Microsoft.

Het nieuwe toestel, met de naam Nokia 6, werkt met het Android-besturingssysteem van Google en werd vervaardigd door de Taiwanese fabrikant Foxconn. Het zal enkel in China verkrijgbaar zijn via de online verdeler JD.com, zo stipte HMD aan.

"De beslissing van HMD om zijn eerste Android smartphone in China te lanceren, weerspiegelt de wens van de groep om een antwoord te bieden op wat de klanten in de verschillende markten ter wereld echt nodig hebben (…)   (China) is een strategisch belangrijke markt", vervolgt HMD in een persbericht.

HMD, een klein bedrijf,  opgericht in de zomer van 2016 door verschillende voormalige kaderleden van Nokia, heeft met Nokia een licentiecontract afgesloten dat haar het exclusief gebruik van het merk waarborgt om in de volgende tien jaar draagbare telefoons en tablets te verkopen, alsook het gebruik van verschillende technische patenten, waarvoor het rechten aan de groep zal betalen.

Nokia was jarenlang de wereldwijde nummer één voor draagbare telefoons, vooraleer het de boot miste die Apple met de smartphones lanceerde. De groep heeft een laatste poging op dit segment gedaan met het Lumia-gamma, waarbij hij voor het Windows besturingssysteem van Microsoft koos.

Dat kon echter niet verhinderen dat het drie jaar geleden zijn draagbare telefoons overliet aan Microsoft, om voornamelijk een telecomfabrikant te worden en exploitant van een belangrijke portefeuille patenten.

(via Reuters)


Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top