Connect with us
woman-sunglasses

Mobile

De batterij van de Note 7 was wel degelijk verantwoordelijk voor het ontvlammen

De batterij van de Note 7 was wel degelijk verantwoordelijk voor het ontvlammen

Na een onderzoek, uitgevoerd door Samsung Electronics, naar het ontvlammen van sommige Galaxy Note 7 toestellen, heeft de Zuid-Koreaanse groep geconcludeerd dat de batterij van dit smartphonemodel de voornaamste oorzaak ervan was.

De wereldwijde nummer één uit de sector, die na het zware industriële en commerciële fiasco van deze high-end smartphone op zoek is naar een lichtpunt, maakt zich op om in het eerste semester een nieuw vlaggenschip toestel uit te brengen, de Galaxy S8.

Om het vertrouwen van de gebruikers terug te winnen menen beleggers en analisten dat het absoluut noodzakelijk is dat de groep een overtuigende, precieze uitleg geeft voor wat er mis ging met de Note 7 en vooral bekend maakt welke maatregelen genomen werden zodat dit zich niet meer voordoet.

De conclusies van het onderzoek zouden bekend gemaakt moeten worden op 23 januari, vlak voor de publicatie van de gedetailleerde financiële resultaten van de groep voor het vierde trimester. Koh Dong-jin, die aan het hoofd staat van de mobiele activiteit van Samsung, zou de resultaten moeten aankondigen alsook de maatregelen die door de groep genomen werden om gelijkaardige problemen bij nieuwe toestellen te vermijden.

Groei van de resultaten ondanks de Galaxy Note 7
Omdat het niet in staat was de problemen met de oververhitting van de batterij van de Note 7 op te lossen, na een eerste terugroeping van 2,5 miljoen exemplaren begin september, heeft Samsung in oktober een streep getrokken door dit toestel, dat in de Verenigde Staten verkocht werd voor 882 dollar (833 euro).

De groep had toen problemen bij het fabricageproces van de batterij genoemd als oorzaak van het ontvlammen van de Note 7.  De batterij werd geleverd door een van zijn filialen, Samsung SDI. Maar de nieuwe toestellen, voorzien van een batterij van een andere leverancier, bleven ook vuur vatten, wat de groep ertoe bracht om een operationele kost in rekening te brengen die zijn winst over drie trimesters verminderd heeft met 6.100 miljard won (4,88 miljard euro).

Het zou verrassend zijn indien zij zeggen dat het probleem van de leverancier komt. Het zou eerder zijn omdat Samsung onvoldoende ruimte voorzien had voor de batterij in het omhulsel van de telefoon. Samsung had in oktober aangekondigd dat het alle aspecten van de telefoon wou bestuderen, zowel hardware als software, en dat het externe bedrijven wou raadplegen bij zijn onderzoek.

Volgens een bron was Samsung in staat om tijdens zijn onderzoek de ontvlamming van de Note 7 te reproduceren, en heeft het geconcludeerd dat het concept van de hardware of eventuele problemen bij de software de oorzaak niet konden zijn.

Ondanks de vragen dit jaar over zijn activiteit in de smartphone branche, zouden de winsten van de Zuid-Koreaanse groep sterk moeten groeien omwille van de gestegen prijzen van het geheugen en de groei bij de verkoop van zijn OLED schermen (organic light emitting diode) voor smartphones.

(via Reuters)

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top