Connect with us
woman-sunglasses

Innovation

Belfius adopteert de elektronische handtekening van Fujitsu

Belfius adopteert de elektronische handtekening van Fujitsu

Belfius is de eerste Belgische bank die toelaat om een zichtrekening rechtstreeks vanop het mobiele toestel te openen. Een operatie die mogelijk werd dankzij de Sign`IT oplossing van Fujitsu.

IT-bedrijf Fujitsu begeleidt Belfius bij zijn digitale transformatie, door de Sign`IT oplossing te integreren in de Belfius Mobile toepassing. Met deze oplossing kan de klant elk soort document elektronisch ondertekenen (contracten, kasstukken, offertes), door zijn handtekening op tablet of mobiel toestel te zetten.

"Het is voortaan mogelijk om klant te worden van Belfius door een zichtrekening rechtstreeks vanop zijn smartphone te openen, via de Belfius Mobile app, zonder langs het bankkantoor te moeten of enig papier te moeten uitwisselen. De identificatie geschiedt door het in real time capteren, herkennen en verifiëren van de elektronische identiteitskaart en de handtekening direct op het scherm van de smartphone. Dat is een première voor België!", aldus Benoit Speybrouck, Head of Digital Projects Retail & Commercial Banking, Belfius.

De handgeschreven elektronische handtekening is een handtekening die men manueel zet op een elektronisch toestel dat het beeld van de handtekening capteert alsook de grafologische karakteristieken ervan, zoals de snelheid bij uitvoering en de druk uitgeoefend door de ondertekenaar.

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top