Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Cisco bemachtigt AppDynamics voor ongeveer 3,7 miljard dollar

Cisco bemachtigt AppDynamics voor ongeveer 3,7 miljard dollar

Cisco Systems meldt dat het de uitgever van zakelijke software AppDynamics overgenomen heeft voor ongeveer 3,7 miljard dollar (3,5 miljard euro), zijn grootste overname sinds 2013.

De fabrikant van netwerkapparatuur zag zich geconfronteerd met een daling van de investeringen van telecomoperatoren en bedrijven in routers en switches, zijn voornaamste activiteit. Dat heeft Cisco er al toe gebracht om zijn activiteiten te versterken in beveiliging, datacenters en de cloud.

Volgens de vicepresident ontwikkeling bij Cisco, Rob Salvagno, kadert de overname van AppDynamics in de langetermijnstrategie van de fabrikant om naar software over te schakelen.

Het in San Francisco gevestigde AppDynamics geeft een software uit die applicaties beheert en analyseert. Het bedrijf telt ongeveer 2.000 betalende klanten, waaronder de operator van Nasdaq, Nike en Cisco, dat nu dus zijn nieuwe eigenaar wordt.

Het bedrijf maakte zich op om naar de beurs te trekken en had  woensdag zijn definitieve publieke verkoopprijs (IPO) moeten aankondigen. "Het feit dat zij in volle IPO zaten heeft de zaken versneld zodat wij een beslissing moesten nemen", verklaarde Rob Salvagno.

Bij zijn laatste fondsenwerving in november 2015 werd AppDynamics gevaloriseerd op 1,9 miljard dollar.

(via Reuters)

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top