Waarom de bedrijven hun IT-skills uitbesteden

Outsourcing geeft de IT-beslissers meer tijd om zich te bekommeren om hun belangrijkste doelstellingen, zo blijkt uit een onderzoek van Cegeka. Een analyse van de grootste troeven van IT-outsourcing

post-image-3

IT-dienstverlener Cegeka heeft een onderzoek uitgevoerd dat aantoont dat het uitbesteden van IT steeds belangrijker is voor de bedrijfsstrategie.

Voor de ondervraagde IT-managers  is het voornaamste doel een impact te hebben op alle lagen van het bedrijf. Voor 39% is de voornaamste prioriteit het denken en handelen in een strategisch perspectief, gevolgd door een geslaagde implementatie van wat het bedrijf vraagt. Het uitbesteden geeft de CIO en IT-beleidmakers meer tijd om zich om hun belangrijkste doelstellingen te bekommeren.

"Dit onderzoek bevestigt wat wij al lang vaststellen bij onze eigen outsourcing klanten: de bedrijven zeggen klaar te zijn om duidelijk meer IT-elementen uit te besteden dan in het verleden. Wij stellen ook een groeiende vraag vast naar uitbesteding van het beheer van toepassingen. Met andere woorden, de outsourcing markt heeft nog een aanzienlijke groeimarge in België en in Nederland", verklaart Zander Colaers, auteur van het onderzoek.

Back to top button
Close
Close