Connect with us
woman-sunglasses

Market news

De wargame om cyberaanvallen te bestrijden

De wargame om cyberaanvallen te bestrijden

Unisys start met een nieuwe dienst, "Advanced Cyber Resilience", om zijn klanten te helpen incidenten te voorkomen. Oorlogsgames gericht op weerbaarheid…

De leverancier van IT-oplossingen lanceert een nieuw pakket cyber-resilience diensten om de klanten te helpen zich te wapenen tegen crisissen die samengaan met cyberaanvallen.

Unisys biedt bijvoorbeeld simulaties aan van concrete dreigingen en gebruikt die om procedures en strategieën te ontwikkelen voor een efficiënte reactie en preventie.

Om deze nieuwe dienst te ontwikkelen heeft het bedrijf de "cyberwargame" methodologie gepersonaliseerd van het Amerikaans Defense Department, gekoppeld aan de normen die door het Amerikaanse NIST (National Institute of Standards and Technology) gepubliceerd zijn en die aangepast zodat zij gebruikt kunnen worden door commerciële en overheidsklanten.

Zo kan men met de methode snel de potentiële uitdagingen identificeren  als de "meest waarschijnlijke", de "gevaarlijkste" en "buiten context / zal nooit voorkomen", naargelang de mate waarin zij de activiteiten van de deelnemers bedreigen.

De deelnemers vormen daarna teams om de doelstellingen te bereiken, en tegelijk op een reeks wijzigingen te reageren die zich voordoen in de operationele en omgevingsomstandigheden. Op het einde van de game geeft Unisys de klant een gedetailleerd plan dat een analyse van de oefening bevat en realiseerbare aanbevelingen.

"De op veerkracht gerichte wargames bezitten de bijzondere eigenschap dat zij voor onmiddellijke en duurzame resultaten zorgen", zo verklaarde John Bone, Kolonel op rust van het Amerikaans leger, voormalig directeur van Wargaming Concept Developmend and Irregular Warfare Center van het U.S. Joint Forces Command.

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top