Connect with us
woman-sunglasses

Market news

De baas van Uber stapt uit de economische adviesraad van Donald Trump

De baas van Uber stapt uit de economische adviesraad van Donald Trump

Travis Calanick, de baas van Uber Technologie, heeft de economische adviesraad van de Amerikaanse president Donald Trump verlaten, na veel kritiek.

De deelname van de CEO van Uber aan dit raadgevend comité lokte heel wat kritiek uit en leidde ertoe dat organisaties opriepen tot een boycot omwille van de anti-immigratiemaatregelen die de regering Trump genomen heeft.

Vele Uber-chauffeurs, waarvan sommigen afkomstig van het buitenland, waren gekant tegen de deelname van Kalanick aan het comité, dat vanaf vrijdag de leidinggevenden van andere grote groepen moet bijeenbrengen. Onder andere de CEO`s van General Motors, Tesla Motors, PepsiCo, JPMorgan Chase, Blackstone, IBM, Wal-Mart en Boston Consulting Group worden er verwacht.

"Deelname aan deze groep werd geacht niet op steun aan de president of zijn programma te wijzen, maar helaas werd dit slecht geïnterpreteerd", zei Travis Kalanick, die aan de vergadering van vrijdag had moeten deelnemen, in een mail die hij aan zijn teams zond en die Reuters kon inkijken. Chelsea Kohler, woordvoerder van Uber, heeft het vertrek van Kalanick uit het comité bevestigd.

Op de sociale netwerken riepen campagnes de gebruikers op om hun Uber-account af te sluiten en voortaan Lyft te kiezen, om te protesteren tegen de positie van Kalanick.

De gebruikers die hun account gesloten hebben, kregen een boodschap van de groep waarin uitgelegd wordt dat hun ongerustheid gedeeld wordt door Uber en dat de chauffeurs vergoed zouden worden die getroffen worden door het executive order dat de toegang opschort van onderdanen van zeven landen met een moslimmeerderheid.

Travis Kalanick heeft toegelicht dat hij kort gesproken heeft met Donald Trump over het immigratie-decreet en de "problemen ervan voor onze gemeenschap", en dat hij aan de president gezegd heeft dat hij diens economische adviesraad niet zou vervoegen.

(via Reuters)

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top