Connect with us
woman-sunglasses

Market news

UberEATS breidt zijn leveringszone uit tot heel Brussel

UberEATS breidt zijn leveringszone uit tot heel Brussel

UberEATS breidt zijn dekking- en leverzone uit tot heel Brussel. Het netwerk voor het leveren van maaltijden wil hiermee beantwoorden aan de groeiende vraag van de gebruikers en vooral een stapje voor blijven op zijn concurrenten.

Vanaf 7 februari zullen de Brusselse gemeenten die nog niet bediend werden -of nog niet helemaal- eveneens gebruik kunnen maken van de leverdiensten van UberEATS, dat meteen van deze uitbreiding profiteert om zijn activiteit op te starten in enkele gemeenten in de rand (Diegem, Zaventem en Vilvoorde).

"Wij zijn er erg trots op dat wij de take-away leverdienst zijn die de meest uitgebreide zone van Brussel dekt. Vanaf heden kunnen de inwoners van Jette, Berchem, Anderlecht, Evere, Diegem, Zaventem en Vilvoorde eveneens betaalbare maaltijden aan huis laten brengen, snel en met slechts één klik", zo verklaarde Stéphane Ficaja, General Manager UberEATS in Brussel.

40.000 Belgen hebben sinds oktober 2016 al de UberEATS app gedownload. De in San Francisco gevestigde gigant levert, met de 600 bestellers die bij ons actief zijn, maaltijden afkomstig van meer dan 450 restaurants, met de belofte om die binnen de 30 minuten te leveren. Behoort u echter tot de nieuwe gemeenten uit de dekkingszone, dan moet u in sommige gevallen tot 60 minuten levertijd rekenen. Momenteel is de vraag bijzonder sterk in Elsene, het centrum, in Ukkel en Ekkerbeek. Deliveroo situeert zijn activiteitspieken in dezelfde zone, waar ook de meeste restaurants gelegen zijn.

"Sinds de lancering van UberEATS in Brussel iets meer dan drie maanden geleden, konden wij een massale groei vaststellen. Om aan die belangrijke vraag te kunnen beantwoorden hebben wij beslist om -vroeger dan oorspronkelijk voorzien- onze dienst eveneens voor nog meer gebruikers beschikbaar te maken", legt Stéphane Ficaja uit, Gemeral Manager UberEATS in Brussel.

Nu valt het nog af te wachten of er in deze nieuwe gemeenten voldoende vraag zal zijn om deze uitbreiding te rechtvaardigen. Aangezien het voornaamste criterium voor rendabiliteit in deze sector het volume bestellingen is, past deze stap in een bepaalde logica die de concurrenten van UberEATS, die vaak per fiets leveren, zich niet kunnen veroorloven.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top