Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

Molengeek, de eerste die kan genieten van het fonds van Alexander De Croo, nog voor Be Central?

Molengeek, de eerste die kan genieten van het fonds van Alexander De Croo, nog voor Be Central?

Alexander De Croo, vicepremier en minister van de Digitale Agenda, heeft beslist om een financiële steun van 500.000 euro toe te kennen aan Molengeek, dat ook gefinancierd wordt door sponsoring van Google en Samsung. Een eerste steun voor een nog ambitieuzer project in hartje Brussel?

Via een enveloppe van 500.000 euro zal de incutabor en coworking space Molengeek zich verder kunnen ontwikkelen en zijn lopende projecten kunnen uitbreiden (incubatie, coworking, coding school, …). Een symbolisch gebaar van de vicepremier, nu de Brusselse gemeente in het voorbije jaar zo hard onder vuur kwam liggen.

Molengeek is het eerste digitale project dat de steun krijgt van het fonds van de federale regering, sinds de oprichting van het `Digital Belgium` plan. Alexander De Croo had meteen ook de oprichting van een `Digital Skill funds` aangekondigd, dat 18 miljoen euro krijgt en digitale scholing moet stimuleren in de private sector. De concrete toepassingen voor dit fonds werden nog niet gedetailleerd.

Een ander project dat de vicepremier interesseert: Be Central. Dat project verkeert nog in een embryonaal stadium, maar het heeft de ambitie om een gigantische ruimte in beslag te nemen gelegen op de verdieping van het Centraal Station in Brussel. Het recept hiervan zou eerder klassiek zijn met een mix tussen coworking, incubatie en opleidingen. Een positionering die lijkt op die van Co.Station, dat twee jaar geleden op enkele stappen afstand geïnstalleerd werd… Om te volgen.

Click to comment
Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top