Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

Nieuw elan en nieuwe partners voor Co.Station

Nieuw elan en nieuwe partners voor Co.Station

BrightBiz en Coding Station zullen de Belgische starters trainen in sales en nieuwe technologieën. Co.Station van zijn kant, dat zich geen zorgen maakt over de komst van Be Central vlak naast zijn Brusselse entiteit, wil verder werken aan de ontwikkeling en het onderhoud van zijn community, een echte long die zijn business-model laat ademen.

Twee nieuwe partners, BrightBiz en Coding Station zullen voortaan officieel samenwerken met Co.Station, een van de grootste Belgische communities van start-ups en scale-ups, waarvan de huidige sites momenteel in Brussel en Gent gelegen zijn.

Dankzij dit nieuw partnerschap wil Co-Station zich omvormen tot een echte school voor ondernemers, voor de 800 bedrijven die deel uitmaken van zijn ondernemerscommunity. Het wil hen een complete waaier diensten aanbieden die nuttig zijn bij hun opleiding.

De twee nieuw officiële partners van Co.Station zijn: BrightBiz, dat sales training op maat aanbiedt voor de start-ups, en Coding Station, exploitant van de Le Wagon coding bootcamps in de Benelux, die voortaan eveneens BtoB tech trainingen biedt en inleidende workshops voor de nieuwe technologieën voor kinderen en jongeren (Techies Lab).

Doorslaggevende vaardigheden
Vaardigheden in technologie en sales behoren tot de meest gevraagde skills op de arbeidsmarkt in België. Een goed idee of product hebben volstaat niet meer. De slaagkans van startups hangt vaak af van de kwaliteit van hun sales en development teams.

"Al te veel Belgische startups falen omdat zij hun aanpak van de verkoop niet professionaliseren. Hun focus blijft te lang liggen op het creëren van het `perfecte product`, het zoeken naar beleggers en op marketing", verklaart Philippe Szombat, CEO van BrightBiz. "Voor de start-ups en scale-ups is het bijna onmogelijk om sales professionals te vinden. Het is onze missie om hun verkoop professioneler te maken met onze opleidingen op maat en onze gepersonaliseerde coaching sessies die een snelle stijging van hun verkoop mogelijk maken. Door onze samenwerking met Co.Station willen wij hen deze `sales culture` inblazen en hen zo in staat stellen om snel te groeien en winstgevende bedrijven te worden".

Anne Collet, Managing Director van Coding Station: "Sinds 2015 hebben wij in Wagon Brussels, in de lokalen van Co.Station, bijna 200 ondernemers en projectleiders verwelkomd, afkomstig uit meer dan 50 landen, om hier onze coding bootcamps te volgen. Vandaag breiden wij, in samenwerking met Co.Station, ons aanbod uit tot BtoB tech trainingen, om reeds gevestigde bedrijven te helpen om de digitale component van hun business beter te begrijpen en te integreren, en zo de bocht te nemen die nodig is om te overleven".

Le Wagon zal ook deelnemen aan het nieuwe initiatief Be Central, dat op twee passen afstand ligt op de verdieping van het Centraal Station en deze week ingewijd werd.

"Dankzij deze partners zal Co.Station haar community de mogelijkheid kunnen bieden om hun eigen middelen te vormen op vlak van verkoop en nieuwe technologieën, middelen die onmisbaar zijn voor een snelle ontwikkeling van hun leden en voor de constante behoeften van zijn partners", voegt Wouter Remaut, CEO Co.Station. 

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top