Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

StoryMe opent vestiging in Londen

StoryMe opent vestiging in Londen

StoryMe, de jonge Gentse specialist in korte animatievideo’s voor bedrijven en instellingen, blijft groeien. Het bedrijf dat in 2013 werd opgericht door Lorenzo Bown, zet zijn internationale ontwikkeling ongebreideld voort met de opening van een nieuw commercieel kantoor in Londen.

Het verhaal leest als een sprookje. Wat amper drie jaar geleden het leven zag als een eenmanszaak van de Gentse oprichter Lorenzo Bown, is pijlsnel aan het uitgroeien tot een van de mooiste voorbeelden van Belgisch visionair ondernemerschap. StoryMe, de aan Dok-Noord gevestigde specialist in korte animatievideo’s voor bedrijven en instellingen, bereikte eind 2016 al de kaap van 55 werknemers. Samen was het StoryMe-team in zijn jonge bestaan al goed voor de productie van niet minder dan 1.500 video’s.
 
StoryMe slaagde erin zich in geen tijd te onderscheiden van de concurrenten door een eigen visie op videomarketing, met de creatie van een succesformule : de korte (lees minder dan één minuut durende) marketingvideo. De persoonlijke aanpak van het jonge bedrijf wist onder meer grote namen Proximus, Coca-Cola, Hello bank, Alpro, Microsoft, Samsonite en de NMBS te overtuigen.
 
Londen, een logische stap in de internationale expansie
 
Ondertussen werden ook vestigingen geopend in Brussel en een tweede productiebureau in het Bulgaarse Sofia. StoryMe telde al klanten in Londen, maar met de officiële opening van een fysisch kantoor in de Britse hoofdstad zetten Lorenzo en zijn team een nieuwe stap in hun internationale expansie.
 
“Vandaag zijn we in het segment van snackable animaties en videomarketing de grootste speler op Europees niveau. Onze sector evolueert heel snel, steeds meer internationale klanten komen tot bij ons. Maar wij voelen ook de noodzaak om zelf dichter bij de klant te staan. Waar andere spelers vooral focusen op prijs, richten wij alle aandacht op de klant zelf en hoe we hem best kunnen helpen. De aanwezigheid van een team van Video Marketing experts in Londen, dat samen met de klant van A tot Z het hele project doorloopt, is een schot in de roos!” 
 
Na Belgische brouwer Vedett (Duvel Moortgat), Bank of America Merrill Lynch, Xpenditure en WeWork klopten in een pijlsnel tempo tal van top Londense brands aan de deur van StoryMe. “We zien in de professionele aanpak van StoryMe de ideale partner om onze bedrijfsdoelstellingen te bereiken aan de hand van videomarketing.” zegt Charles Helon, CEO NetTech.
 
Naar 80% video op Internet
 
“We beslisten dan ook om onze aanwezigheid in Londen te officialiseren met de opening van een kantoor op Old Street, Shoreditch” licht Lorenzo Bown nader toe.
Shoreditch, ook Silicon Roundabout genoemd, is het hart van Londense startups,.
 
Bown ziet de toekomst van videomarketing hard groeien. “Cisco onderzoek toont aan dat voor 2020, 80% van de online communicatie zal bestaan uit video. We worden dagelijks gebombardeerd met informatie. Met video kan je snel de essentie van de boodschap communiceren. Daarnaast zit elke doelgroep vandaag op social media hier is video absoluut nr1 in conversie-ratio.”
 
Verdere groei in België en het buitenland.
 
Om zijn ambities waar te maken, blijft StoryMe ook investeren in nieuwe, talentvolle medewerkers. Zo staan momenteel 12 vacatures open voor jobs  in België, Londen en Stockholm.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top