Connect with us
woman-sunglasses

Mobile

Apple zal de productie van de iPhone SE in India opstarten

Apple zal de productie van de iPhone SE in India opstarten

Apple zal in de volgende maanden de assemblage van de iPhone SE, het instapmodel van zijn smartphone, opstarten in de fabriek van een van zijn onderaannemers in Bangalore.

In januari jongstleden heeft een hoge Indische regionale politiek verantwoordelijke aan Reuters verklaard dat het Taiwanese Wistron, een van de partners van de groep uit California, een aanvraag ingediend had bij de Indische overheid om zijn fabriek in Bangalore te mogen uitbreiden.

Apple wil een marktaandeel veroveren op de Indische smartphone markt, die de snelste groei ter wereld kent en die gedomineerd blijft door toestellen die veel goedkoper zijn dan de zijne. Apple is gesprekken begonnen met de Indische federale regering over de modaliteiten voor een plaatselijke vervaardiging van zijn producten.

De krant The Economic Times meldde vrijdag dat Apple verwacht in het begin tussen de 300.000 en 400.000 iPhone SE te assembleren, maar de bron sprak van een beduidend lager cijfer.

Apple heeft 2,5 miljoen iPhones verkocht in India in 2016, waarvan een derde in het laatste trimester, aldus onderzoeksbureau Counterpont, dat schat dat drie vierde van de in India verkochte smartphones plaatselijk vervaardigd zijn.

(via Reuters)

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top