Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Dell, het eerste IT- bedrijf dat plastiek uit de oceanen recycleert

Dell, het eerste IT- bedrijf dat plastiek uit de oceanen recycleert

De IT-gigant zegt het eerste bedrijf uit de IT-sector te zijn die verpakkingen levert die vervaardigd zijn uit gerecycleerde plastiek, afkomstig van de oceanen.

Dell heeft aangekondigd dat het voortaan beschermverpakkingen zou leveren in gerecycleerde kunststoffen, afkomstig van de oceanen. Een première voor de technologiesector.

Concreet wordt de gerecycleerde plastiek verzameld in waterlopen en op stranden, om herbruikt te worden in de beschermverpakking die gebruikt wordt voor de nieuwe 2-in-1 computers Dell XPS 13 (beschikbaar vanaf 30 april 2017). Voor het jaar 2017 zou dit initiatief voor duurzaam beheer van kunststofmaterialen voorkomen dat er meer dan 7 ton plastiek in de oceanen gedumpt wordt.

Om te voorkomen dat de verpakkingen in de zee gedumpt worden zal Dell elke beschermverpakking voorzien van het recycleersymbool nummer 2, om aan te geven dat die vervaardigd is van een hoge dichtheid polyethyleen (HDPE), een gemakkelijk recyclebaar materiaal.

De bevoorradingsketen van plastiek, afkomstig van de oceaan, telt verschillende etappes: de partners van Dell onderscheppen die aan de bron (waterloop, oevers en stranden) vooraleer die de oceaan bereikt. Tijdens dat proces behandelt en verfijnt het bedrijf gebruikte plastiek, om dan de plastiek afkomstig van de oceanen (25%) te mengen met andere gerecycleerde PEHD-plastiek (de overige 75%), die vooral afkomstig is van flessen en voedingsverpakkingen. De zo bekomen korrels worden in de vorm van de nieuwe beschermverpakking gegoten en opgestuurd om de verpakking af te ronden en het product bij de klanten te leveren.

Volgens een recent onderzoek werd in 2010 tussen de 4,8 en 12,7 miljoen ton plastiekafval in de oceanen gedumpt.

 

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top