Connect with us
woman-sunglasses

E-publishing

Sitebouwer: jouw steunpilaar bij het maken van een website

Sitebouwer: jouw steunpilaar bij het maken van een website

Recent zijn enkele hostingproviders begonnen met het aanbieden van een sitebouwer als onderdeel van hun webhostingpakketten. Met zo’n sitebouwer maak je namelijk eenvoudig en snel een website. Deze tool is dus ontzettend handig als je geen expert bent op het vlak van coderen of WordPress, maar toch graag een eigen website wilt. Enkele voordelen op een rijtje!

1. Eenvoudigheid troef

Met een sitebouwer kan echt iedereen een professionele website maken. Gebruiksgemak staat hierbij centraal, want met simpele sleep- en dropbewegingen breng je losstaande elementen samen tot een aantrekkelijke website. Ook meer technische functionaliteiten, zoals zoekmachineoptimalisatie en een loginsysteem, worden makkelijk geïntegreerd. Op amper één dag ontwerp je al een moderne website.

Bovendien is het ‘live’ gaan van de website kinderspel. Een klik op de publicatieknop volstaat al.

2. Gepersonaliseerd

Een website is pas een écht goede website als het een juiste weergave is van jouw stijl en voorkeur. Een sitebouwer helpt je met dit proces, want alles is eindeloos aanpasbaar. Zo kan je bv. kiezen uit heel wat thema’s die je ook nog eens allemaal naar hartenlust kan modificeren, zowel qua kleur als qua afbeeldingen en lettertypes. Bovendien zijn sitebouwers enorm flexibel omdat alle verschillende thema’s enorm goed op elkaar zijn afgesteld. Je kan dus zo switchen tussen thema’s, zonder dat je volledig vanaf nul moet herbeginnen.

Om de keuze zo breed en up to date mogelijk te houden, worden steeds de nieuwste trends in de sitebouwer geïntegreerd, bv. responsive design. Zo ben je zeker dat je website er nooit verouderd uitziet.

3. Beperkte risico’s

Extern een website laten ontwerpen en maken is duur. Met een sitebouwer beperk je de financiële risico’s aanzienlijk. De kosten voor het ontwerpen van de website zijn namelijk verwerkt in een maandelijkse prijs. Hierdoor hoest je in het begin geen aanzienlijke som geld op. En als na enkele maanden blijkt dat je website niet loopt zoals het zou moeten, kan je de sitebouwer meteen opzeggen en ben je enkel de afgelopen maandelijkse kosten kwijt.

Een ander financieel voordeel is het gratis onderhoud en de gratis garantie die je krijgt zolang je gebruikmaakt van een sitebouwer. Websites vragen nu eenmaal veel onderhoud, bv. beveiligingsupdates en cookiebeleid. Een provider van een websitebouwer wil uiteraard dat zijn klanten zo lang mogelijk zijn diensten gebruiken. Daarom hechten ze veel belang aan het up to date zijn van alle nieuwigheden en wettelijke aanpassingen. Zo ben je dus zeker dat er nooit op grove fouten zal botsen in je website.

Wou je altijd al een website bouwen, maar hielden het gebrek aan kennis, de hoge kosten en het onderhoud je tegen? Dan is een sitebouwer dé perfecte oplossing.

Omar Benameur, Chef Internationaal bij TransIP

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top