Connect with us
woman-sunglasses

Social Media

Facebook verbiedt ontwikkelaars om gegevens te gebruiken om tools voor surveuillance te maken

Facebook verbiedt ontwikkelaars om gegevens te gebruiken om tools voor surveuillance te maken

Facebook heeft maandagavond de softwareontwikkelaars verboden om de massa data, die door het sociaal netwerk vergaard worden, te gebruiken om bewakingstools te maken. Daarmee roept het een halt toe aan een procedure die al gebruikt werd door de Amerikaanse politie om manifestanten te traceren.

Organisaties die strijden voor de bescherming van de privacy hadden verleden jaar Facebook, diens dochteronderneming Instagram en zijn concurrent Twitter berispt, na een rapport van de American Civic Liberties Union (ACLU), waarin stond dat de Amerikaanse politiediensten localisatiedata en andere informatie gebruikt hadden om manifestanten in Ferguson en Baltimore in het oog te houden.

Als reactie op het rapport hadden de beschuldigde bedrijven toen de toegang tot hun data verboden aan Geofeedia, een in Chicago gevestigde reseller van data, die de elementen aan de politie bezorgd had. Maar tot nu vermeldden de gebruiksvoorwaarden van Facebook niet expliciet dat een dergelijk gebruik van de gegevens in de toekomst verboden is.

"Het is onze bedoeling om onze gebruiksvoorwaarden expliciet te maken", verklaarde Rob Sherman, verantwoordelijke voor de bescherming van de privacy bij Facebook, in een boodschap die hij maandag op het sociale netwerk postte. Hij was niet meteen beschikbaar voor een gesprek.

Deze wijziging zal toelaten om "een community uit te bouwen waar de mensen zich veilig kunnen voelen en er hun stem kunnen laten horen", zo voegde hij eraan toe.

(via Reuters)

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top