Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

Recordjaar voor fondsenwervingen van Belgische startups

Recordjaar voor fondsenwervingen van Belgische startups

2016 was een recordjaar op het vlak van het fondsenwerving, enkel door kapitaalverhogingen, voor Belgische startups, en 2017 lijkt er ook goed uit te zien.

Volgens de laatste cijfers, bekendgemaakt door SIRRIS, het collectief centrum van en voor de Belgische technologische industrie, werd er in 2016 320 miljoen euro opgehaald, "wat ons een groei geeft met 22% tegenover 2015", zo bevestigde Alexander De Croo, minister van Ontwikkelingssamenwerking en Digitale Agenda, in een antwoord op een schriftelijke parlementaire vraag van afgevaardigde Nele Lijnen (Open Vld).

2017 op hetzelfde spoor
SIRRIS heeft een beduidende versnelling vastgesteld bij de fondsenwervingen sinds 2014 en een globale groei van 77% tussen 2014 en 2016, stipte Dhr. De Croo aan. Volgens hem lijkt "2017 er goed uit te zien vermits de fondsenwervingen sinds het begin van het jaar nu al 77 miljoen euro bereikt hebben".

Crowdfunding
Deze gunstige trend zal naar verwachting nog versterkt worden met de inwerkingtreding op 1 februari van de wet van 18 december 2016 die de erkenning en tenuitvoerlegging van crowdfunding organiseert en betrekking heeft op verschillende bepalingen op vlak van financiën.

Particulieren zullen voortaan via crowdfunding-platformen kunnen investeren in startups en daarbij van een belastingvermindering genieten van 30 tot 45% van hun investering.

 

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top