Connect with us
woman-sunglasses

Innovation

BeMaker laat kinderen ontdekken hoe dingen te maken met digitale middelen

BeMaker laat kinderen ontdekken hoe dingen te maken met digitale middelen

De vzw BeMaker trekt naar de jongeren om hen te sensibiliseren voor nieuwe creëertechnologieën en de "makers" movement. De Fabbus (een mobiel fablab) trekt deze week naar drie scholen, met een programma activiteiten die tot begin juni lopen. De eerste scholen die deelnemen zijn het Atheneum Robert Catteu op 29 maart, het Koninklijk Atheneum Gatti de Gamond op donderdag 30 maart en het Atheneum Alfred Verwee op vrijdag 31 maart. Het is ook de bedoeling om het ondernemerschap te promoten bij jongeren.

Het project is het initiatief van Yorick Schetgen, oprichter van BeMaker. BeMaker is een vzw die jongeren wil sensibiliseren voor het maken van dingen door middel van nieuwe technologieën. De "makers" movement, die de laatste jaren steeds aan belang wint, laat toe om technologie te combineren met het maken van fysieke objecten, meestal in een "fablab". Dit project wil niet alleen jongeren helpen zich voor te bereiden op de professionele wereld van morgen, maar ook de digitale kloof binnen onze maatschappij verminderen en kinderen zin te geven om te creëren en te ondernemen, of dat nu met of zonder digitale technologie is.

Het programma bestaat uit twee elementen: de Fabbus (een mobiel fablab) en het BeMaker paspoort (dat toegang geeft tot een leertraject). Wanneer zij de scholen aandoen zal BeMaker een bezoek organiseren aan de Fabbus alsook een inleidende workshop voor de "maker" technologieën. Op het einde van de dag zullen de leerlingen hun BeMaker paspoort krijgen. Daarmee kunnen zij nieuwe vaardigheden ontdekken in de weken na hun bezoek aan de Fabbus. Met dit doel biedt BeMaker educatieve content aan op zijn webplatform, alsook workshops georganiseerd door de fablabs uit de regio.

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top