Connect with us
woman-sunglasses

Mobile

Na het fiasco met de Note7 onthult Samsung de Galaxy S8

Na het fiasco met de Note7 onthult Samsung de Galaxy S8

Samsung heeft zijn nieuwe vlaggenschip voorgesteld, de Galaxy 8, waarmee het bedrijf hoopt wereldwijd de eerste plaats van de smartphones terug te veroveren van Apple, na het industriële fiasco van de Note7.

De S8 is het nieuwste high end toestel uitgebracht door de Zuid-Koreaanse gigant sinds de terugroeping van de Note7 in oktober verleden jaar, wat zijn winst over drie trimesters met 4,58 miljard euro bekort heeft.

In New York werden twee modellen voorgesteld van de S8, waarvan de ene een gebogen scherm van 6,2 inch (15,75 cm) heeft, het grootste tot nu toe voor een high end toestel van Samsung, en de tweede een scherm van 5,8 inch. De smartphones, die vanaf 28 april op de markt komen in België, zijn iets langer maar van breedte vergelijkbaar met hun voorgangers.

De S8 is voorzien van een "slimme persoonlijke assistent", die Bixby heet en een systeem voor spraakgestuurde commando`s bevat vergelijkbaar met Siri van Apple. Een gezichtsherkenningssoftware laat de gebruiker toe om het toestel te ontgrendelen door het aan te kijken.

De voice functie van Bixby zal bij de lancering in verschillende native functies en apps van Samsung geïntegreerd zijn, waaronder de camera, adresboek, galerij, boodschappen en instellingen. Het is de bedoeling om in de nabije toekomst de mogelijkheden van het systeem ook uit te breiden naar andere Samsung apps en apps van derden. Doordat Bixby de context kan herkennen, zal hij gepersonaliseerde hulp kunnen bieden, gebaseerd op wat de assistent voortdurend zal bijleren over interessepunten, de situatie en de lokalisatie van de gebruiker.

De technologie voor het herkennen van beelden zal de gebruiker ook toelaten om te shoppen, om afbeeldingen te zoeken en om informatie te verkrijgen over plekken die in zijn nabijheid liggen. Naargelang het ecosysteem van Bixby zich verder zal ontwikkelen, zal het een verbinding leggen tussen de toestellen, apps en services door middel van een alomtegenwoordige interface.

Samsung hoopt dat deze nieuwe Galaxy S8, die niets revolutionairs heeft maar die het leven van zijn gebruikers wil vereenvoudigen, de verkoop van zijn smartphones terug zal aanwakkeren. Apple zou dit jaar, naar aanleiding van de tiende verjaardag van de lancering van zijn iconische smartphone, een iPhone uitbrengen met belangrijke veranderingen. Het toestel zou onder andere een gebogen scherm bevatten, tot nu het handelsmerk van de Galaxy-toestellen.

Met de S8 zet Samsung zwaar in op vlak van zijn imago. In oktober verleden jaar had de Koreaanse groep de definitieve stopzetting aangekondigd van de verkoop van de Galaxy Note7, minder dan twee maanden na de lancering van deze high end smartphone, omdat er een probleem was door de oververhitting van de batterij, dat hij maar niet opgelost kreeg.

Na een onderzoek van meerdere maanden heeft de Zuid-Koreaanse groep in januari bevestigd dat een fout bij de batterij inderdaad aan de oorsprong lag van het in brand schieten van zijn telefoons en hij beloofde de veiligheid van zijn producten te verbeteren. Nu beschikt de fabrikant over controleprotocollen van acht punten, waaronder een radiografie van de batterijen. Sommige analisten menen echter dat dat gebruikers toch nog eventuele veiligheidsproblemen vrezen in de S8.

Kenmerken

  • Camera: de Galaxy S8 is voorzien van een frontcamera F1.7 van 8P met Smart autofocus en een backcamera Dual Pixel F1.7 van 12 MP.
  • Prestaties: hij bevat de allereerste 10nm chip uit de sector, wat een hogere snelheid en efficiëntie waarborgt. Het toestel is compatibel met Gigabit LTE en Gigabit Wi-Fi en ondersteunt tot 1 Gbps. Bestanden kunnen zo snel gedownload worden, ongeacht hun grootte.
  • Entertainment: als eerste premium toestel dat de stempel "Mobile High Dynamic Range" (HDR) meekreeg, geeft de Galaxy S8 kleuren en contrasten op onberispelijke wijze weer. Het Game Pack dat aangeboden wordt en voor een deel ondersteund wordt door de programmeerinterface Vulkan lijkt veelbelovend.

De Galaxy S8 bevat ook de gewone karakteristieken van de Galaxy reeks:

  • IP68 weerstand tegen water en stof
  • Ondersteuning van microSD kaarten tot 256 GB
  • "Always On Display" modus om te zien hoe laat het is en belangrijke berichten te zien zonder het toestel te moeten ontgrendelen
  • Snel en draadloos laden
  • Simultaan delen van verbinding tussen toestellen en Wi-Fi connectiviteit.

De Galaxy S8 zal in België op 28 april op de markt komen. Hij zal verkrijgbaar zijn in 3 kleuren: Midnight Black, Orchid Gray en Arctic Silver. De Galaxy S8 met het scherm van 5,8 inch zal verkocht worden aan €799 en de Galaxy S8+ met scherm van 6,2 inch aan de prijs van €899.
(via Reuters)

 

 

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top