De voormalige CEO van Digitas LBI, José Fernandez, komt naar Dentsu Aegis Network

José Fernandes, voormalig CEO van Digitas LBI, heeft besloten om Dentsu Aegis Network te vervoegen. Dentsu Aegis Network staat, sinds begin 2016, onder leiding van Laurent Lejeune.

post-image-3

José Fernandez (48) is een zwaargewicht in de digitale industrie. Na een aantal jaren aan de adverteerderskant, is hij, tot 2009, mee verantwoordelijk voor de groei van Citobi (Actito), een agentschap dat (zowel in België, Frankrijk en Nederland) een leidende rol neemt in de CRM en Marketing Automation industrie. Na Citobi start hij bij LBI. Hij is er eerst Client Service Director, daarna Strategy Director. In 2013, na de overname van LBI door Publicis Group, wordt bij benoemd tot CEO van het nieuwe Digitas LBI.

Bij Dentsu Aegis Network start José Fernandez als Chief Commercial Officer, een nieuwe functie. Zijn rol is om de commerciële en strategische dynamiek van de groep te versterken en te integreren. Ten tweede, met zijn 20 jaar achtergrond in de digitale wereld, wordt hem gevraagd om de digitalisering van Dentsu te versnellen, in nauwe samenwerking met het bestaande management.

Laurent Lejeune: "Na meer dan een jaar aan het hoofd van Dentsu Aegis Network is het voor mij heel duidelijk waar de Dentsu Aegis als groep naar toe wil: meer integratie en diversificatie van het service aanbod. Meer innovatie en digitaal zijn daarvoor de leidende principes. Het vertrek van José bij Publicis Group was de ultieme gelegenheid om met hem een gesprek te starten om hem te betrekken bij ons transformatie verhaal naar 2020.

José Fernandez: "Vanaf het begin van de uitwisseling met Laurent, heb ik mezelf teruggevonden in de manier van denken en de ambities van een groep zoals Dentsu Aegis Network. Ik heb vooral gezien hoe de visie van Laurent en zijn board duidelijk is, in lijn met een sterke internationale visie waarbij rekening wordt gehouden met de specifieke lokale kenmerken. De teams in de plaats zijn efficiënt en enthousiast en de grond is vruchtbaar om de transformatie van de groep te versnellen. Ik ben blij om van dit avontuur deel uit te maken. "

Back to top button
Close
Close