Connect with us
woman-sunglasses

Mobile

Opgepast voor dit virus, wanneer u een Android smartphone hebt

Opgepast voor dit virus, wanneer u een Android smartphone hebt

Indien uw smartphone onder Android draait, let dan op. Een malware besmet heel wat kopieën van bekende apps. Eens geïnstalleerd is het bijna onmogelijk om de malware kwijt te raken.

De malware werd ontdekt door het Amerikaans bedrijf Lookout. Het bevestigt in een persbericht dat bijna 20.000 apps betrokken zouden kunnen zijn bij de besmetting.

Android heeft helaas al vaak getoond dat het gehackt kan worden. Het probleem deze keer is dat eens een Trojaans paard op uw smartphone terecht gekomen is, het haast onmogelijk is om dat terug te verwijderen. Dit kan ertoe leiden dat de gebruiker verplicht is om het geheugen van zijn toestel grondig op te kuisen, zelfs van smartphone te wisselen indien de infectie zich verder verspreid heeft.

Hoe gebeurt de besmetting?
U denkt een app te downloaden - Facebook, Snapchat, Whatsapp of CandyCrush - maar in werkelijkheid is het een virus dat men uw smartphone laat binnendringen. Wanneer de app geïnstalleerd is,  haast die zich om u agressieve reclame voor te zetten of u voor te stellen om andere twijfelachtige apps te downloaden.

Hoe vermijdt u de besmetting?
Een simpele manier om u te beschermen is: uw apps enkel downloaden vanuit de Google Play Store, om zeker te zijn van hun oorsprong. Dat geldt voor alle apps die u in de volgende weken downloaden zal, als voorzorg.

Wat doet u als het virus u besmet heeft?
Indien u meent besmet te zijn door een virus, omdat u op uw scherm reclame ziet verschijnen tijdens het surfen op het internet, of omdat apps zich zonder uw toestemming installeren, dan bestaat de kans dat u besmet bent. U zal moeten overwegen om uw smartphone te laten herstellen. Aarzel niet om advies te vragen aan uw reseller of een tech professional.

Momenteel behoort België niet tot de voornaamste doelwitten van dit beveiligingslek. Landen die het meest getroffen zijn, zijn de Verenigde Staten, Iran, Duitsland, Soedan, Jamaica, India, Mexico en Rusland… Maar wees toch voorzichtig, want het zou ook snel bij ons kunnen gebeuren.Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top