Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Apple, Amazon en Google wedijveren om de chips van Toshiba te pakken te krijgen

Apple, Amazon en Google wedijveren om de chips van Toshiba te pakken te krijgen

Apple, Amazon en Google hebben op hun beurt een bod aan Toshiba uitgebracht voor diens afdeling geheugenchips.

Het Japanse concern wordt geconfronteerd met de noodzaak om zijn balans te versterken, gezien het financiële debacle van Westinghouse, zijn nucleair filiaal in de Verenigde Staten. Daarom heeft het beslist om een meerderheidsaandeel, zelfs de hele activiteit van geheugenchips af te staan, om zo minstens 9 miljard dollar op te halen.

Het bedrag van de offertes, uitgebracht door de Amerikaanse giganten Apple, Amazon en het Alphabet-filiaal Google, is niet geweten, aldus de Japanse krant Yomiuri SHimbun. De kant Nikkei van zijn kant meldde vrijdag dat het Amerikaans fonds Silver Lake Partners en de Amerikaanse chipsfabrikant Broadcom ongeveer 2.000 miljard yen (16,85 miljard euro) aan Toshiba aangeboden hadden voor zijn filiaal.

Een tiental potentiële kopers zou geïnteresseerd zijn in deelname in dit filiaal. Klein probleempje echter, het is moeilijk om bij de 10 zelf verklaarde of veronderstelde kandidaten een Japans bedrijf te vinden. De laatste 10 jaar verliest de sector hoogte in het land en wordt er steeds meer geherstructureerd. In 2003 hebben de belangrijkste producenten van het land, NEC, Hitachi en Mitsubishin hun elektronische componenten gefusioneerd. Geleidelijk aan worden Taiwan, Zuid-Korea en nu ook China steeds sterker, soms met hulp van Amerikaans kapitaal.

(via Reuters)

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top