Connect with us
woman-sunglasses

Market news

De technologie ontgroeit de IT-afdelingen

De technologie ontgroeit de IT-afdelingen

Een onderzoek, door VMWare uitgevoerd in België, toont aan dat de technologie de IT-afdeling ontgroeit, wat ongerustheid opwekt over kosten en veiligheid.

De specialist in cloud-infrastructuur en enterprise mobility maakt de resultaten bekend van een onderzoek, die aantonen dat in de BeLux bijna de helft van de bedrijfsleiders (48%) meent dat de IT-afdeling niet langer de controle heeft over het beheer van de technologie, en dat zij in deze rol vervangen is door andere afdelingen, in die mate dat de business managers de technologische innovatie in hun bedrijf of organisatie op zich nemen.

Datzelfde onderzoek toont echter aan dat deze trend voor groeiende ongerustheid zorgt over de groei van kosten, gebrek aan IT-ownership en veiligheid.

Het onderzoek, uitgevoerd bij 2.000 IT-beslissers en 2.000 business managers uit de hele wereld, inbegrepen 60 die in de BeLux werken, besluit dat deze decentralisatie van de IT echte commerciële voordelen met zich meebrengt: de mogelijkheid om sneller nieuwe producten en diensten op de markt te lanceren (45%), wat de business managers zo een grotere manoeuvreerruimte geeft om innovatie een impuls te geven (42%) en het vermogen om op de marktomstandigheden te reageren verhoogt (45%).

Positieve elementen komen ook naar voor bij de competenties, met een verschuiving van de technologische controle. Die overschrijdt de perimeter van de IT-afdeling  en breidt zich uit tot de verschillende vakken. Dit leidt tot een verbetering van de tevredenheid bij het personeel (53%) en draagt ertoe bij dat betere talenten aangetrokken worden (57%).

Deze evolutie houdt echter nieuwe uitdagingen in: bedrijfsleiders uit alle activiteitensectoren menen dat dit leidt tot dubbele kosten voor IT-diensten (45%), een gebrek aan duidelijke controle en verantwoordelijkheden voor de IT (40%) en de aankoop van niet-beveiligde oplossingen (46%). Deze trend tot decentralisatie geschiedt trouwens tegen de wil in van de IT-teams. Bijna de helft daarvan (47%) wil immers een terugkeer van de IT-centralisatie.

Meer specifiek menen de IT-verantwoordelijken dat essentiële functies zoals veiligheid en compliance van het netwerk (50%), de opslag (27%) en de op private cloud gebaseerde diensten (43%) onder hun controle zouden moeten blijven.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top