Connect with us
woman-sunglasses

E-commerce

Zalando test levering met geolocatie in België

Zalando test levering met geolocatie in België

Zalando is in Brussel, Gent en Antwerpen samen met de Belgische start-up Parcify gestart met een proefproject voor het leveren van pakjes. Klanten die deelnemen aan de test kunnen kiezen waar en wanneer hun pakje geleverd moet worden, maar in plaats van thuis te moeten wachten, kunnen ze het tijdstip en de locatie van de levering kort van tevoren wijzigen. Dit wordt mogelijk gemaakt omdat de koerier die het pakje bezorgt de klant kan lokaliseren via de geolocatiefunctie op zijn of haar smartphone.

“We kennen het allemaal wel. Je wacht op een pakje, maar je zou eigenlijk boodschappen moeten doen of de kinderen van school halen. Of het is opeens mooi weer en je zou liever buiten op een terrasje zitten met vrienden dan binnen te moeten wachten. Wat doe je dan? Met dit nieuwe pilootproject bieden we onze klanten meer flexibiliteit”, vertelt Ken Fontijn, Country Manager Benelux. “Dit is de eerste keer dat Zalando een proefproject lanceert met op locatie gebaseerde diensten en we hebben het geluk gehad dat we een lokale start-up hebben gevonden waarmee we samen de shopervaring nog persoonlijker en eenvoudiger kunnen maken.”

Hoe werkt Parcify?

  • Klanten worden uitgenodigd om de Parcify-app te downloaden voor de testfase 
  • Wanneer ze iets kopen op Zalando geven ze niet hun eigen adres in, maar een speciaal “Parcify-adres” voor de levering
  • Zodra het pakje wordt geleverd op het “Parcify-adres” krijgt de klant een pushmelding en kan de levering worden gepland op een door hem of haar gekozen geolocatie
  • Leveringen zijn zeven dagen per week mogelijk, vanaf 7 uur ‘s ochtends tot middernacht
Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top