Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

Sweepbright krijgt 1.5 miljoen investering van Volta Ventures

Sweepbright krijgt 1.5 miljoen investering van Volta Ventures

SweepBright, de Belgische PropTech applicatie die vastgoedmakelaars helpt bij het creëren, verdelen en opvolgen van vastgoedaanbiedingen, is op weg om een wereldspeler te worden nu Volta Ventures het bedrijf gaat ondersteunen met een A-serie investering van 1,5 miljoen euro. Zowel de investering als de partijen die erbij betrokken zijn tonen aan dat Property Tech en Belgische startups met groeiende internationale ambities heel wat potentieel hebben.

SweepBright ontstond een klein jaar geleden uit een schets op een stukje papier. Vandaag heeft het bedrijf kantoren in Antwerpen en New York, werden de eerste klanten bediend in Australië via het REIQ en zijn er gesprekken aan de gang met grote wereldwijde vastgoednetwerken. In België hebben verschillende van de meest geavanceerde agentschappen zoals WeInvest het platform al in gebruik genomen.

SweepBright biedt een oplossing voor een probleem dat alle vastgoedmakelaars en agenten wereldwijd gemeen hebben. Tot de dag van vandaag maken de meesten onder hen nog steeds gebruik van pen en papier voor het invoeren van nieuw vastgoed. Bestaande IT systemen zijn vooral afgestemd op het CRM aspect van het verkoopproces maar niet op de creatie van nieuwe aanbiedingen. Een makelaar kan tot een halve dag spenderen aan het verzamelen en ordenen van alle gegevens over een eigendom vooraleer het kan worden aangeboden aan potentiële kopers.

Dankzij SweepBright kunnen vastgoedprofessionals ter plekke op hun smartphone een nieuw aanbod maken waardoor ze sneller kunnen beginnen met verkopen en zelfs alles kunnen beheren ook wanneer ze onderweg zijn. Hierdoor wordt hun verkoopproces efficiënter dankzij een snellere creatie en publicatie van vastgoedaanbiedingen, een betere afstemming tussen kopers en verkopers, een betere opvolging, enz.

Bovendien werkt SweepBright perfect met applicaties van andere partijen. Dit maakt het werk van vastgoedmakelaars nog efficiënter omdat het verkoopproces zorgeloos verloopt en evolueert tot een digitale transactie via de integratie met systemen als DotLoop in de VS, WebMerge, DocuSign en vele andere.

Raphaël Bochner, mede-stichter & CEO van SweepBright, zegt: “We zijn uiterst tevreden met de investering van Volta Ventures en met de ondersteuning die ze ons bieden. Dit is een grote stap na de initiële investering door de oprichters van Showpad, In The Pocket en Green Park Investment Partners.

Frank Maene, Managing Partner bij Volta Ventures, voegt toe: “ Ik ben zeer onder de indruk van de “can do” mentaliteit van Raphaël en Yoram en nog meer van de fantastische feedback die ik kreeg van de vastgoedmakelaars die ik contacteerde. Ik zag zelf hoeveel manueel werk er nog moet gebeuren om een pand te registreren. Ook de marktomvang trok ons aan. Wereldwijd zijn er miljoenen vastgoedprofessionals die smeken om een oplossing die hen helpt bij het verminderen van hun werkdruk.”

SweepBright from SweepBright on Vimeo.

Click to comment
Beelance Forum Digital Summer School

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top