Connect with us
woman-sunglasses

Innovation

Ook Baidu gaat een zelfrijdende auto lanceren

Ook Baidu gaat een zelfrijdende auto lanceren

Badu Inc heeft aangekondigd dat het in juli zijn eigen technologie gaat uitbrengen voor een zelfrijdende auto, te gebruiken in een beperkte omgeving, vooraleer die tegen 2020 uit geleidelijk aan uit te breiden naar het rijden op snelwegen en in de steden.

Het project kreeg de naam Apollo mee, verwijzend naar het ruimtevaartprogramma van de NASA, zo stipte de Chinese internetzoekgigant aan, eraan toevoegend dat het voor de wagens, sensoren en de andere vereiste onderdelen voor dit nieuwe platform zal samenwerken met partners.

In het kader van zijn ontwikkeling op vlak van Artificial Intelligence heeft de groep in januari Qi Lu, een oudgediende van Microsoft, benoemd tot Chief Operating Officer. Twee maanden na zijn benoeming heeft Andrew Ng, de wetenschappelijk verantwoordelijke die de AI en augmented reality projecten leidde, ontslag genomen.

In oktober verleden jaar heeft de groep tevens een fonds van 200 miljoen dollar (187 miljoen euro) opgericht, bestemd voor de ontwikkeling van AI. De maand daarvoor had het een fonds van 3 miljard dollar gelanceerd, gewijd aan start-ups.

"`(…) Een van de grootste opportuniteiten die Artificial Intelligence biedt, dat zijn de slimme voertuigen", zo verklaarde Qi Lu in een persbericht.

Tegelijkertijd heeft de Duitse fabrikant Robert Bosch woensdag aangekondigd dat hij zou samenwerken met Baidu en met de Chinese uitgevers van kaartoplossingen AutoNavi en Navinfo, in projecten voor zelfrijdende auto`s.

In november verleden jaar hadden Baidu en BMW bekend gemaakt dat zij hun samenwerking rond zelfrijdende auto`s zouden stopzetten, omwille van uiteenlopende zienswijzen.

(via Reuters)

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top