Connect with us
woman-sunglasses

Market news

Proximus verwerft het Amerikaanse TeleSign voor 230 miljoen dollar

Proximus verwerft het Amerikaanse TeleSign voor 230 miljoen dollar

Het BICS-filiaal van Proximus levert wereldwijd internationale wholesale connectiviteit en interoperabiliteitsdiensten. Het heeft nu een definitief akkoord afgesloten voor de overname van TeleSign, een Amerikaans bedrijf dat actief is in het leveren van mobiele authenticatie- en identificatiediensten aan leveranciers van digitale en internetdiensten.

Met deze overname wil Proximus Group verder blijven investeren in zijn internationale BICS-filiaal, om zijn "Fit for Growth" strategie nog meer te versnellen en eindelijk zijn ambitie te realiseren om een leverancier van digitale diensten te worden met een aanbod van innovatie nieuwe oplossingen.

Deze strategische overname bespoedigt de omvorming van BICS (zijn internationaal filiaal) van een wereldwijde wholesale carrier tot een internationale digitale speler. Het bedrijf zou beveiligde, real time digitale communicaties mogelijk moeten maken dankzij de integratie van voice, messaging en identificatieoplossingen in elk mogelijke web- of mobiele toepassing.

Met dit akkoord versterkt Proximus zijn strategische aanwezigheid op het Amerikaanse continent ook aanzienlijk en breidt het zijn klantenbestand uit tot wereldwijde "Over The Top" merken.

Waarom TeleSign?
Het in de Verenigde Staten gevestigde TeleSign is een bedrijf dat mobiele authenticatie- en identificatiediensten biedt aan providers van internet- en digitale diensten. Het levert zijn diensten aan reeds meer dan 500 klanten uit belangrijke sectoren zoals sociale netwerken, games, e-commerce, software en communicaties, inbegrepen 9 van de 10 belangrijkste internetmerken.

Telesign heeft een winstgevende en bloeiende activiteit ontwikkeld met in 2016 een omzetcijfer van enkele honderden miljoenen dollars. Voor de periode 2014-2016 zette het een gemiddeld groeicijfer neer van 27%.  Proximus lijkt een goede zaak in de VS op het spoor te zijn.

Dominique Leroy, CEO van Proximus: "Het gaat om de grootste overname sinds de integratie van Telindus en het is een logische stap in het nastreven van onze `Fit for Growth` strategie, waarmee wij Proximus willen laten evolueren van een telecom- en ICT bedrijf naar een provider van digitale diensten. Door de kracht van deze 2 rendabele bedrijven te combineren, creëren wij een solide leverancier die zowel op traditionele communicatie als digitale communicatie inzet. Wij laten voortaan bedrijven en ontwikkelaars toe om gemakkelijk real time communicatiefuncties en mobiele identificatieoplossingen toe te voegen, zonder een back-end infrastructuur nodig te hebben. Wij zullen ook onze aanwezigheid op het Amerikaanse vasteland versterken en zullen ons klantenbestand uitbreiden tot wereldwijde "Over The Top" internetmerken."

Details van de transactie
BICS zal aan de aandeelhouders van TeleSign een cash voorschot van 230 miljoen dollar betalen (op een cash- en schuldenvrije basis), met daarnaast een variabele prestatiegebaseerde earn-out vergoeding. Het afronden van de transactie is onderworpen aan de gewone reglementaire voorwaarden, die in het derde trimester van 2017 vervuld zouden moeten zijn. De transactie zal gefinancierd worden via de beschikbare kasmiddelen van de Proximus Groep.


Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top