Connect with us
woman-sunglasses

Market news

MyMicroInvest: eerste crowdfunding platform dat van de goedkeuring door het FSMA kan genieten in het kader van de Tax Shelter

MyMicroInvest: eerste crowdfunding platform dat van de goedkeuring door het FSMA kan genieten in het kader van de Tax Shelter

Sinds 1 februari is de Tax Shelter, toegepast op crowdfunding platformen, van kracht. MyMicroInvest heeft onlangs een officiële aanvraag ingediend bij de FSMA om de goedkeuring van zijn investeringsplatform te verkrijgen.

Vandaag is het het eerste crowdfunding platform dat geniet van de goedkeuring van de FSMA, de nationale autoriteit belast met het toezicht op de Belgische financiële sector.

MyMicroInvest moest een uitgebreid dossier indienen dat een intern reglement bevatte alsook specifieke documentatie. Het hele MyMicroInvest-team heeft deelgenomen aan de uitwerking van dit proces zodat het bedrijf klaar zou zijn voor de goedkeuringsprocedure van het FSMA en zijn klanten kan verzekeren van een nog grotere bescherming. Enkele interne regels en nieuwe reglementen werden toegevoegd. Zij draaien rond specifieke onderwerpen zoals crisismanagement, IT continuïteit en het afhandelen van klachten.

Wat betekent dit voor de gebruiker?
MyMicroInvest zal voortaan correct moeten beantwoorden aan de wettelijke vereisten (vermeld in de wet op de erkenning en inkadering van de crowdfunding platformen) en het zal voortaan legaal de tax shelter kunnen aanbieden aan zijn leden.

Via het investeringsplatform kunnen de investeerders een plaats op de private equity markt verkrijgen en dit vanaf een investering met een minimumwaarde van €100. De beleggers kunnen elk jaar een maximum van €100.000 investeren via de tax shelter en zo tot €45.000 belastingkorting verkrijgen. Hiervoor moeten de beleggers de aandelen van het bedrijf minstens vier jaar bijhouden. Elke belegger ontvangt jaarlijks een certificaat dat hij zal kunnen aanwenden om zijn belastingaangifte in te vullen en van een belastingkorting te genieten.

MyMicroInvest herinnert eraan dat beleggen in jonge bedrijven, of het nu gaat om startups, scale-ups of andere groeibedrijven, altijd risico`s inhoudt. Om deze risico`s te verkleinen adviseert MyMicroInvest zijn gebruikers om hun investeringen te diversifiëren in, idealiter, een tiental verschillende bedrijven, in verschillende stadia van maturiteit. Zo kan men het risico aanzienlijk verlagen en het verlies door sommige investeringen kan op deze manier gecompenseerd worden door de winst die men op andere, succesrijke investeringen haalt.

Click to comment
DIGITAL TRANSFORMATION SUMMIT

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top