Connect with us
woman-sunglasses

Start-up

De dames gaan ten aanval bij de start-ups in België

De dames gaan ten aanval bij de start-ups in België

Slechts één ondernemer op drie in België is een vrouw. Maar de laatste trend is toch bemoedigend: meer dan vier starters op tien, gelanceerd binnen de belangrijkste accelerator van België, Start it @kbc, zijn initiatieven van vrouwen! Wat een stijging is met 35%.

België hinkt achterop op gebied van vrouwelijk ondernemerschap: in ons land is slechts één ondernemer op drie een vrouw. Het percentage vrouwelijke starters is ook het laagste van de hele Europese Unie.

Maar er lijkt een positieve evolutie te zijn. De laatste campagne, die door Start it @kbc en de Straffe Madammen gelanceerd werd om vrouwen die ondernemen te stimuleren, werpt zijn vruchten af. Bij meer dan vier startups op tien, gestart bij de accelerator Start it @kbc, was de (mede)oprichter een vrouw!

Dat is een mooie stijging, wanneer men weet dat amper 7% van de 500 startups die het Start it programma volgen, de grootste accelerator van startups in België, door een vrouw gecreëerd werd.

"Wij zullen onze inspanningen verderzetten. Onze grote ambitie: evenveel ondernemers als onderneemsters in de startup community", onderlijnt Katrien Dewijngaart, medeoprichtster van Start it@kbc.

42% van de startups heeft minstens één oprichtster
De nieuwe promotie, die in mei geselecteerd werd, bestaat uit 38 startups die hun activiteiten bij de grootste accelerator van het land zullen kunnen ontwikkelen. 16 daarvan (ofwel 42%) hebben minstens één oprichtster. Momenteel is slechts 7% van de 500 startups van de Start it @kbc community in dit geval. Het aantal vrouwelijke ondernemers is dus met 35% gestegen.

"Het is onze doelstelling om nog verder te gaan. Wij mikken op 50% ondernemers en 50% onderneemsters bij onze volgende pitchwave, die plaats heeft in oktober 2017", aldus Katrien Dewijngaart, medeoprichtster van Start it @kbc.

Om dit doel te bereiken, wil de startup-accelerator vrouwen concreet adviseren en helpen bij het slagen van hun commercieel project. Start it@kbc laat ook weten dat het op zoek is naar partners, in Brussel en in Wallonië, die dezelfde wens delen om het vrouwelijk ondernemerschap te steunen.

Click to comment

NEWSLETTER

Schrijf je in voor onze newsletter en check al het nieuws over e-marketing, startups, digital agencies,…

Voorbeeld Newsletter

Vacatures

Newsletter

Subscribe to our weekly newsletter

To Top